- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Intihar tapalı ne demek?
İntihar tapalı mühimmat kullanılması halinde ise hedefe çarptığında patlamama durumu ortaya çıksa bile belli bir süre sonra mühimmat kendi kendine patlamaktadır. Silahın geri tepme kuvveti 272 kg olduğu için ateşlenmeden önce zemine sabitlenmelidir. Silah tek atım ve otomatik atım olarak iki ayarda çalışabilmektedir.
MK 19 kaç kg?
Mk 19A, tek başına 77,6 pound (35,2 kg) ağırlığında olduğu için, tripoda monte edilmiş bir konumdan veya bir araç montajından ateşlenebilen, insan tarafından taşınabilir, mürettebat tarafından kullanılan bir silahtır; ikincisi tercih edilen yöntemdir.
Hedp mühimmat nedir?
ATOM 40mm Yüksek Hızlı Akıllı Mühimmat, zaman programlı tapa teknolojisine dayanan gelişmiş bir piyade mühimmatıdır. Bu mühimmat, namludan çıkarken havada paralanacağı zamana programlanarak; şarapnel etkili gövdesi ve gövde içerisinde bulunan patlayıcı dolgu ile hedefe karşı yüksek etkinlik gösterebilmektedir.
Tamburlu bombaatar nedir?
40 mm Tamburlu Bombaatar (40MM TBA-6R1) 40mm mühimmat atan, düşük hızlı, yarı otomatik, 6 mühimmat kapasiteli, çelik namlulu (6 yiv-setli), 375 metre etkili menzili bulunan ve omuzdan dayamalı atılan bir silahtır.
Bomba atar kaç mm?
Tüfek Altı Bomba Atar, Piyade tüfeğine takılarak kullanılan 40 mm çapında 300-400 metre menzilli yivli elle kurularak kullanılan silah.
Bombaatar nasıl yazılır?
Bomba atar, bomba atmak amacıyla kullanılan silahlara denir.
Askeri Mühimmat ne demek?
Mühimmat; askerî terminolojide savaş için gerekli, demirbaş olmayan bütün yedek parça ve cephaneyi kapsayan bir terim. Cephane ise ateşli silahlardan atılmak üzere hazırlanmış her türlü patlayıcı veya delici malzemedir.
Kgl 40 bombaatar nedir?
40 mm çapındaki; tahrip, sis, yangın, eğitim ve kimyasal özellikleri olan çok çeşitli mühimmatı kullanabilir. Silahın ateşleme ve doldur-boşalt işlemleri sağ ve sol yanındaki mandallar sayesinde yapılır.
Çevrim içi nasıl yazılır TDK?
TDK'ya Göre Çevrim İçi Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Çevrimiçi birleşik bir kelimedir. Bu nedenle ayrı yazılmaması gerekir.
Mühimmat Bölüğü ne iş yapar?
Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Balıkesir'de bulunmaktadır. Görevi Türk Kara Kuvvetlerine "bakım" ve 'Mühimmat' sınıfı Subay, Astsubay ve Uzman Erbaş yetiştirmektir. Mühimmat sınıfına mensup personel, mühimmatın ikmali, bakımı, muayenesi, depolaması ve imhası, PMKİ görevlerini icra eder.
Mühimmat birlikleri nerelerde var?
Askeri Alanlar
HK33 tanımı nedir?
Türk Silahlı Kuvvetleri bu silâhı fizikî ömürleri. Hk 33 hakkında Türkçe bilgi: HK33, G3 piyade tüfeğinin 90'lı yıllara güncelleştirilmiş, NATO standardına getirilmiş versiyonudur. Türk Ordusu bu silahı fiziki ömürlerini tamamlamakta olan.