Son Konular

İran, İsrail'e destek veren ülkeleri uyardı: 'Meşru hedef olursunuz'

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

New member

İran, İsrail'e destek veren ülkeleri uyardı: 'Meşru hedef olursunuz'

İran, İsrail'e destek veren ABD, Fransa ve Birleşik Krallık'a yönelik uyarılarda bulundu.
124507863-iran-israile-destek-veren-ulkeleri-uyardi-mesru-hedef-olursunuz_1.jpg

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, İsrail Hava Kuvvetlerinin Tahran'daki hedeflere yönelik hava saldırılarına yeniden başlayacağını açıkladı.
Zamir, Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tomer Bar ile birlikte yaptığı açıklamada, "IDF operasyonel planları doğrultusunda ilerliyor ve İsrail Hava Kuvvetleri savaş uçakları Tahran'daki hedefleri vurmaya yeniden başlayacak" dedi.

İRAN'DAN ABD VE AVRUPA'YA UYARI

Bu gelişmelerin ardından İran yönetimi, İsrail'e yönelik saldırılara destek veren ABD, Fransa ve Birleşik Krallık'a resmi bir uyarıda bulundu. İran, bu ülkelerin İsrail'e yardım etmeleri durumunda meşru hedef haline geleceklerini belirtti.
Bölgedeki çatışmaların daha geniş bir alana yayılabileceği endişeleri artarken, İranlı bir kaynak ABD merkezli CNN'e yaptığı açıklamada, "Bölge ülkeleri dahil olmak üzere ülkemize yönelik saldırılarda İsrail'e yardım eden herhangi bir ülke Tahran için meşru hedef haline gelir" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, İsrail Hava Kuvvetleri'nin planlanan operasyonlarına uygun şekilde Tahran'daki hedeflere yönelik hava saldırılarına yeniden başlayacağını duyurdu. Zamir, Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tomer Bar ile yaptığı ortak açıklamada, "IDF operasyonel planları doğrultusunda ilerliyor; savaş uçaklarımız Tahran'daki hedefleri vurmaya yeniden başlayacak" ifadelerini kullandı.

Buna karşılık İran yönetimi, İsrail'e destek veren ABD, Fransa ve Birleşik Krallık'ı "meşru hedef" olarak nitelendirebileceği konusunda uyardı. CNN'e konuşan bir kaynak, "Bölge ülkeleri dahil olmak üzere ülkemize yönelik saldırılarda İsrail'e yardım eden herhangi bir ülke Tahran için meşru hedef haline gelir" dedi. Bu gelişmeler, İsrail-İran geriliminin daha geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşebileceği endişelerini kuvvetlendiriyor.

Geri
Üst Alt