haberci
Efsanevi Üye

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan, 2023 yılında "dolandırıcılık" ve "kara para aklama" suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutukluluk sürecinde ciddi sağlık sorunları yaşayan Candan'a, yeme bozukluğu hastalığı olan Anoreksiya Nervoza teşhisi konmuştu.
Genç fenomenin hastalığı ilerledikçe ciddi kilo kaybı yaşadığı ve 23 kiloya kadar düştüğü belirtiliyor. Yoğun bakıma alınan Candan'ın kalbi bir kez durdu, ancak müdahaleyle tekrar hayata döndürüldü. Ne yazık ki, 24 saatlik kritik sürecin ardından kalbi ikinci kez durdu ve tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Nihal Candan, 30 yaşında yaşamını yitirdi.
Nihal Candan'ın vefatı, sanat camiasında derin üzüntü yarattı. Benzer bir sağlık mücadelesi veren şarkıcı İrem Derici, sosyal medya hesabından duygularını şu sözlerle ifade etti: "Kolaydı değil mi? Gitti işte… Ailesi ağlar ardından ancak. O kadar vicdansızsınız ki intiharın son raddesini anlayamadınız. Nihal mutlu oldu. Ben bunu zor yendim, belki hala yenemedim."
Şarkıcı, 2017 yılında yoğun bakımda tedavi gördüğü dönemde çekilen bir fotoğrafını paylaşarak, "2017. Özel odaya çıktığımda ilk çektirdiğim fotoğraf. 5-6 kilo almış halimdi bu. Kimin ne yaşadığını bilemezsiniz..." notunu düştü.
Ünlü şarkıcı Derya Uluğ da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada üniversite döneminde Anoreksiya ile mücadele ettiğini ve şunları söyledi: "Üniversite yıllarında anoreksiya yaşamış ve atlatmış biri olarak, sağlıksız zayıflığın gerçekten tehlikeli olduğunu biliyorum. Sağlığımı geri kazanana kadar 39 kiloya kadar düştüm. Fakat Nihal Candan bu şansı yakalayamadı. Çok üzgünüm, mekanı cennet olsun."
Genç kızlara seslenen Uluğ, "Zayıflık güzellik demek değildir, sağlık her şeyden kıymetlidir. Zayıf görünmekten mutlu oluyorsanız lütfen bunu sporla ve sağlıklı beslenerek yapın. Başka yöntemler sağlığınızı riske atabilir. Sosyal medya baskılarına yenik düşmeyin ve hayatınızı tehlikeye atmayın." şeklinde mesajını tamamladı.