haberci
Efsanevi Üye

İş Bankası Grubu, yerli yenilenebilir enerji ekipmanı üreticisi Ateş Çelik'e ortak oluyor!
İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında duyurulan ortaklık detaylarına göre, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) öncülüğündeki Türkiye Yeşil Fonu, Ateş Çelik'e toplam 45 milyon avro yatırım yaparak ortak oluyor.
Bu işbirliğiyle, İş Bankası Grubu bünyesindeki fonlar ve Türkiye Yeşil Fonu, Ateş Çelik'e yapılan yatırımların yönetimini üstleniyor. Bu adım aynı zamanda, TSKB'nin Dünya Bankası'ndan aldığı 155 milyon dolarlık kredi ile kurduğu Türkiye Yeşil Fonu'nun ilk yatırımı olma özelliği taşıyor.
Ateş Çelik'in ihracat kapasitesini genişletmesini ve uluslararası pazarlardaki varlığını güçlendirmesini hedefleyen bu ortaklık, sektörde önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, yapılan yatırımlara ilişkin yaptığı açıklamada, girişimcilik alanındaki işbirliklerine 600 milyon dolar ayırdıklarını belirterek, Türkiye Yeşil Fonu'na yapılan yatırımın önemine vurgu yaptı. Aran, İş Bankası Grubu'nun, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda Ateş Çelik'e yüzde 15 oranında ortak olduğunu açıkladı.
TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç ise Türkiye Yeşil Fonu'nun, dünya genelinde kredi ile finanse edilen ilk yeşil temalı fon olduğunu belirtti. Fonun, özel sermayeyi sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda harekete geçirme amacına vurgu yapan Bilgiç, Türkiye Yeşil Fonu'nun sektörde önemli etkiler yaratacağını ifade etti.
İş Enerji Genel Müdürü Kayahan Karadaş, Ateş Çelik ile kurulan ortaklıkla Türkiye'nin yeşil enerji dönüşümüne katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Karadaş, yerli üretim rüzgar türbini ekipmanlarının çeşitlendirilmesi ve üretimin artırılması hedefiyle yola çıktıklarını dile getirdi.
Ateş Çelik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Güldoğan ise şirketlerinin yenilenebilir enerji sektörüne odaklandığını ve yerli üretimi önemsediklerini vurguladı. Güldoğan, Türkiye'de henüz üretilmeyen parçaların da ülke içinde üretilmesini hedeflediklerini belirterek, AR-GE çalışmalarına büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.