İşveren bu durumdan kurtulabilmek için kursun feshinden itibaren 30 gün içerisinden aynı meslekte işkur'a kayıtlı birini sigortalı olarak işe almalıdır. İşe aldığı bu kişiyi kurs yöneticisine bildirir ve kursun süresi kadar igortalı olarak çalıştırırsa işveren yasaklanmaktan kurtulur.İŞKUR cezası ne kadar sürer?
İŞKUR cezası ne kadar sürer?Mazeretsiz olarak işi bırakan katılımcılara uygulanacak yaptırımlar aşağıda belirtilmiştir. Geçerli bir mazereti nedeniyle İŞKUR işbaşı eğitim programından ayrılan yani işi bırakanlar ise 12 aylık bekleme yaptırımına maruz kalmazlar.
İŞKUR işbaşı eğitim programı nasıl istifa edilir?
İŞKUR işbaşı eğitim programı nasıl istifa edilir?İşbaşı eğitim programından istifa etmek isteyen katılımcıların önünde cezai yaptırım engeli bulunmaktadır. Cezai yaptırıma maruz kalmadan programdan istifa etmek isteyen kursiyerler; Programın 4'te 1'inin aşılmaması halinde işverenle karşılıklı olarak sözleşmeleri feshedebilirler.
İŞKUR ilk kaç ay çalıştırıyor?
İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir.Işkurda çalışma süresi ne kadar?
Işkurda çalışma süresi ne kadar?TYP'den programa başlandığı tarihten itibaren bir sene içinde en fazla 9 ay süreyle yararlanma imkânı bulunmaktadır. Ancak, 9 ay bittikten sonra 3 ay bekleyerek yeni bir programdan faydalanılabilmektedir. Bir katılımcı 27.09.2017 tarihinden itibaren TYP'den en fazla 24 ay yararlanabilir.
İŞKUR bayram tatili maaştan kesilir mi?
İŞKUR bayram tatili maaştan kesilir mi?Türkiye İş Kurumu-İŞKUR –

Işkurlular işten çıkarılabilir mi?
İŞKUR tarafından uygulanan işbaşı eğitim programı veya toplum yararına program kapsamında herhangi bir işyerinde çalışanlar, programın süresi dolmadan mazeretsiz olarak işten ayrılamaz yani işi bırakamazlar.