Modoratör
Yeni Üye
İş sürekliliği neden yapılır?
İş sürekliliğinin temel amacının, bir felaket, kriz veya kesinti durunda, firma itibarının, marka değerinin ve paydaşların çıkarlarının korunması olduğu belirtilebilir.
İş sürekliliği olayı nedir?
İş sürekliliği olayı nedir?
İş sürekliliği; organizasyon, kurum yahut da kuruluşların değer yaratan faaliyetlerini, herhangi bir şekilde felaket, kriz ve afet durumunda önceden belirlenmiş olan seviyede yürütebilme becerisidir.
İş sürekliliği ile hedeflenen nedir?
İş sürekliliği ile hedeflenen nedir?
İş sürekliliği, kurumun kritik süreçlerinin belirlenmesi, bu süreçlerin sürekliliği için gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesi, sürekliliğin sağlanamadığı durumlarda ise kabul edilebilir kesinti süreleri içerisinde tekrar çalışır hale getirilmesi için gerçekleştirilecek tüm çalışmalara verilen genel isimdir.
İş sürekliliği planlaması nedir?
İş sürekliliği planları, herhangi bir kriz ya da afet anında söz konusu organizasyonun varoluş sebebi olan iş süreçlerinin kesintisiz olarak (minimum kesinti etkisiyle) devamlılığını sağlayan ve meydana gelen krizin en az zararla atlatılabilmesini sağlayan planlardır.
İş sürekliliği ve yönetim planı nedir?
İş sürekliliği ve yönetim planı nedir?
İş Sürekliliği Planı, bilgi sistemleri ve fiziki güvenlik kaynaklı acil ve beklenmedik durumlar nedeniyle, Şirket iş sürekliliğinin kesintiye uğraması durumunda ortaya çıkacak risklere karşı organize bir şekilde hazırlıklı olunabilmesine yönelik yönetsel süreçler ile stratejileri içermektedir.
İş sürekliliği kimin sorumluluğunda?
İş sürekliliği kimin sorumluluğunda?
ISO 22301 Madde 5 : Liderlik Yönetim sistemi kurulum ve sürdürülmesi için üst yönetim tarafından yetkilendirilmiş bir iş sürekliliği yönetim sistemi lideri gerekmektedir.
İş sürekliliği planları nedir?
İş etki analizi ne demek?
İş etki analizi ne demek?
İş etki analizi, iş sürekliliği kapsamında belirlenen mal ve hizmetlerin bir kesinti olayı sonrası tekrar sunulabilmesi için gerekli olan, kaynakların, iç ve dış bağımlılıkların, alternatif iş gerçekleştirme yöntemlerinin belirlenmesine yönelik yapılan kapsamlı bir analiz çalışmasıdır.
Isys ne demek?
Isys ne demek?
22301:2012 İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ (İSYS) BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ İş Sürekliliği bir işletmenin herhangi bir nedenden kaynaklı, ürün ve hizmetlerinin kesintiye uğraması sonrasında işletmenin kabul edilebilir seviyede işini sürdürebilme kapasitesidir.
İş sürekliliği yönetim planı nedir?
İş sürekliliği planı ile felaketten kurtarma planı arasındaki fark nedir?
İş sürekliliği planı ile felaketten kurtarma planı arasındaki fark nedir?
Felaket kurtarma planı, temel olarak bir krizden sonra Bilgi Teknolojisi (BT) alt yapısını ve operasyonlarını restore etmeye odaklanır. Bu aslında iş sürekliliği planının sadece bir parçasıdır. Çünkü, İş Sürekliliği Planı tüm organizasyonun sürekliliğiyle ilgilenir.
İş sürekliliği planını kim hazırlar?
İş sürekliliği planını kim hazırlar?
İŞ SÜREKLİLİĞİ VE ACİL DURUM YÖNETİM YAPISI alan senaryolar (Ek 2 – Bilgi Sistemleri Sürekliliği Senaryoları, Ek 3 – Acil ve Beklenmedik Durum Senaryoları) ise ilgili Genel Müdürlük Birimleri tarafından oluşturulur/güncellenir. Plan, Genel Müdür'ün değerlendirilmesini takiben Yönetim Kurulu'nun onayına sunulur.