Son Konular

Iscilik giderleri nelerdir?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

Işçilik giderleri nelerdir?

Direkt işçilik giderleri; üretim bölümlerinde çalışan ve fiilen üretimi gerçekleştiren ve üretilen mamullere doğrudan yüklenebilen giderlerdir. Endirekt işçilik giderleri; direkt işçilik giderleri dışında kalan ve üretilen mamullere doğrudan yüklenemeyen üretimle ilgili tüm işçiliklerdir.

Işçilik giderleri nasıl hesaplanır?

Işçilik giderleri nasıl hesaplanır?
İşçinin İşverene Maliyeti= Brüt Ücret + SGK İşveren Primi Yukarıda bahsi geçen brüt ücrete, SGK işveren payı eklendiğinde, işçinin işverene toplam maliyeti bulunmaktadır.

Işçilik giderleri kaça ayrılır?

Işçilik giderleri kaça ayrılır?
ÜRETİM GİDERLERİ-İşçilik Üretilen mamulle ilişkisine göre işçilikler ikiye ayrılır. Direkt işçilik: Mamulün üretilmesinde doğrudan çalışan işçilere ödenen ücretlerdir. Endirekt işçilik: Direkt işçilik dışında kalan tüm işçilik unsurları endirekt işçilik kapsamındadır.

Direkt işçilik giderleri neleri kapsar?

720. Direkt İşçilik Giderleri Hesabı : Bu giderler esas üretim gider yerleri ile ilgili olup, belli bir mamül veya hizmetin üretim maliyetine doğrudan doğruya yüklenebilen işçilik giderlerini kapsar.

Direkt işçilik gideri dökümanı nedir?

Direkt işçilik gideri dökümanı nedir?
720 Direkt İşçilik Giderleri Hesabının İşleyişi: Bu giderler esas üretim gider yerleri ile ilgilidir ve belli bir mamül veya hizmetin üretim maliyetine doğrudan doğruya yüklenebilen işçilik giderlerini kapsar.

Işçilik bedeli hangi hesapta izlenir?

Işçilik bedeli hangi hesapta izlenir?
Boşa geçen zamana ait tüm işçilik giderlerinin, "730 Genel Üretim Giderleri"Hesabı'nda kayıt altına alınması sonucu ve giderlerin dağıtım anahtarları aracılığı ile dönemde üretilen tüm mamüllerin maliyetine yüklenmelidir.

Işçilik giderleri hangi hesapta izlenir?

Güg nelerdir?

Güg nelerdir?
Genel üretim giderleri, direkt ilk madde ve malzeme direkt işçilik dışında kalani fakat imalatla ilgili olan bütün giderlere denir.

Direkt işçilik maliyeti nedir?

Direkt işçilik maliyeti nedir?
720. Direkt İşçilik Giderleri Hesabı : Bu giderler hangi mamül veya mamül grubu için harcandığı izlenebilen ve herhangi bir dağıtım anahtarına gerek duymadan, işçi başına düşen çalışma süresi ölçülebilen işçilik giderlerinden oluşur.

Işçilik giderleri, bir işletmenin üretim sürecinde yer alan işçilere ödenen maaşlar ve diğer maliyetleri kapsar. Bu giderler genellikle direkt işçilik giderleri ve endirekt işçilik giderleri olarak iki ana kategoriye ayrılır.

1. **Direkt İşçilik Giderleri**:
- Bu giderler, üretim bölümlerinde çalışan ve fiilen üretimi gerçekleştiren işçilere ödenen maaşlar ve bunlarla doğrudan ilişkilendirilebilen diğer maliyetleri ifade eder.
- Direkt işçilik maliyeti, belirli bir mamul veya hizmetin üretim maliyetine doğrudan yüklenebilen işçilik maliyetlerini içerir.
- Genellikle 720. Direct Labor Cost hesabında izlenir.

2. **Endirekt İşçilik Giderleri**:
- Direkt işçilik giderleri dışında kalan ve üretimle ilgili ancak üretilen mamullere doğrudan yüklenemeyen işçilik maliyetlerini kapsar.
- Bu giderler genellikle genel üretim giderleri hesabında izlenir.

İşçilik giderlerinin hesaplanması, işçinin işverene maliyetini belirlemekle başlar. İşçinin işverene maliyeti, brüt ücretine SGK işveren priminin eklenmesiyle bulunur. Bu şekilde işçinin toplam maliyeti hesaplanmış olur.

Işçilik giderleri, işletmenin mali tablosunda doğru bir şekilde izlenmeli ve raporlanmalıdır. Bu, işletmenin karar alma süreçlerinde ve mali durumunun değerlendirilmesinde önemli bir rol oynar.

Kredi karti bonusu nasil kullanilir?

Kanunu kim onaylar?

1. Konular

1. 1.281.191
  2. Mesajlar

1. 1.678.892
  3. Kullanıcılar

1. 31.787
  4. Son üye

Geri
Üst Alt