S
SoruCevap
İsim Denklik Belgesi Nasıl Sorgulanır? İsim denklik belgesi sorgulama işlemi oldukça basittir. İlk olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından, "İsim Denklik Belgesi Sorgulama" bölümünü bulun ve tıklayın. Karşınıza çıkan formda, kimlik bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde girin. Son olarak, "Sorgula" butonuna tıklayarak sonuçları görüntüleyebilirsiniz. İsim denklik belgesi sorgulama işlemi hızlı ve güvenilirdir. Belgenizin durumunu anında öğrenebilirsiniz.
İçindekiler
İsim denklik belgesi, yurtdışında alınan bir eğitim diplomasının Türkiye'deki bir eğitim diplomasıyla eşdeğer olduğunu gösteren bir belgedir. İsim denklik belgesi sorgulama işlemi ise bu belgenin geçerliliğini kontrol etmek için yapılan bir işlemdir. İsim denklik belgesi nasıl sorgulanır, adım adım açıklayalım:
1. İsim denklik belgesi sorgulama işlemi için öncelikle MEB'in resmi internet sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. MEB'in internet sitesine giriş yapmak için tarayıcınızın adres çubuğuna www.meb.gov.tr yazabilirsiniz.
2. MEB'in internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan menüler arasından "Hizmetler" bölümünü seçmelisiniz. Bu bölümde "Denklik İşlemleri" adı altında bir seçenek bulunacaktır.
3. "Denklik İşlemleri" seçeneğini tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sayfada "İsim Denklik Belgesi Sorgulama" başlığı altında bir link bulunacaktır. Bu linke tıklamalısınız.
4. İsim denklik belgesi sorgulama sayfasında karşınıza çıkan formda, sorgulama yapmak istediğiniz kişinin T.C. kimlik numarasını veya yabancı uyrukluysa pasaport numarasını girmelisiniz. Ayrıca doğum tarihini de girmeniz gerekmektedir.
5. Gerekli bilgileri girdikten sonra "Sorgula" butonuna tıklamalısınız. Sorgulama sonucunda, kişinin isim denklik belgesi olup olmadığı ve belgenin geçerlilik durumu ekranda görüntülenecektir.
İsim denklik belgesi sorgulama işlemi bu şekilde gerçekleştirilebilir. Eğer sorgulama sonucunda herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, MEB'in ilgili birimleriyle iletişime geçerek yardım alabilirsiniz.
İsim Denklik Belgesi Nasıl Sorgulanır? YÖK'ün resmi internet sitesine girilir.
Bilgileri girip sorgula butonuna tıklanır.
Sonuçlar ekranda görüntülenir.
Sorgulama sonucunda belgenin geçerlilik durumu ve detayları öğrenilebilir.
Sonuçlar, belgenin türü ve denklik yapılan ülke gibi bilgileri içerir.
İçindekiler
İsim Denklik Belgesi Nasıl Sorgulanır?
İsim denklik belgesi, yurtdışında alınan bir eğitim diplomasının Türkiye'deki bir eğitim diplomasıyla eşdeğer olduğunu gösteren bir belgedir. İsim denklik belgesi sorgulama işlemi ise bu belgenin geçerliliğini kontrol etmek için yapılan bir işlemdir. İsim denklik belgesi nasıl sorgulanır, adım adım açıklayalım:
1. İsim denklik belgesi sorgulama işlemi için öncelikle MEB'in resmi internet sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. MEB'in internet sitesine giriş yapmak için tarayıcınızın adres çubuğuna www.meb.gov.tr yazabilirsiniz.
2. MEB'in internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan menüler arasından "Hizmetler" bölümünü seçmelisiniz. Bu bölümde "Denklik İşlemleri" adı altında bir seçenek bulunacaktır.
3. "Denklik İşlemleri" seçeneğini tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sayfada "İsim Denklik Belgesi Sorgulama" başlığı altında bir link bulunacaktır. Bu linke tıklamalısınız.
4. İsim denklik belgesi sorgulama sayfasında karşınıza çıkan formda, sorgulama yapmak istediğiniz kişinin T.C. kimlik numarasını veya yabancı uyrukluysa pasaport numarasını girmelisiniz. Ayrıca doğum tarihini de girmeniz gerekmektedir.
5. Gerekli bilgileri girdikten sonra "Sorgula" butonuna tıklamalısınız. Sorgulama sonucunda, kişinin isim denklik belgesi olup olmadığı ve belgenin geçerlilik durumu ekranda görüntülenecektir.
İsim denklik belgesi sorgulama işlemi bu şekilde gerçekleştirilebilir. Eğer sorgulama sonucunda herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, MEB'in ilgili birimleriyle iletişime geçerek yardım alabilirsiniz.
İsim Denklik Belgesi Nasıl Sorgulanır?
İsim Denklik Belgesi Nasıl Sorgulanır? |
YÖK'ün resmi internet sitesinde "İsim Denklik Belgesi Sorgulama" bölümüne girilir. |
Açılan sayfada, "T.C. Kimlik Numarası" ve "Doğum Yılı" bilgileri girilir. |
Sorgula butonuna tıklanır ve sonuçlar ekranda görüntülenir. |
Belge sorgulama sonucunda, denklik belgesinin geçerlilik durumu ve detayları öğrenilebilir. |
Sonuçlar, "Geçerlilik Durumu", "Belge Türü" ve "Denklik Yapılan Ülke" gibi bilgileri içerir. |
İsim Denklik Belgesi Nasıl Sorgulanır? YÖK'ün resmi internet sitesine girilir.
Bilgileri girip sorgula butonuna tıklanır.
Sonuçlar ekranda görüntülenir.
Sorgulama sonucunda belgenin geçerlilik durumu ve detayları öğrenilebilir.
Sonuçlar, belgenin türü ve denklik yapılan ülke gibi bilgileri içerir.