Modoratör
Yeni Üye
İŞKUR eski hükümlü kaydı nasıl yapılır?
Eski Hükümlü Kaydı İnternet üzerinden eski hükümlü olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan eski hükümlüler normal statüde işlem görecektir.
Işveren neden İŞKUR kaydı ister?
Işveren neden İŞKUR kaydı ister?
işkur'un asıl amacı işçi ile işvereni buluşturmaktır. bu noktada gerçekleşme şu şekilde olmalı; işveren işçi arayacak, işkur'a bana işçi bul diyecek, işkur'da işçi bulacak. ülkemizde ise işveren işçiyi kendisi bulur, desteklerden faydalanmak için işçiyi işkura kaydettirir, sonra da bu kişiyi işe alır.
Sigortalı çalışan biri İŞKUR'dan başvuru yapabilir mi?
Sosyal yardım almak isteyen vatandaşların en çok sorduğu soruların başında 'ailede sigortalı çalışan sosyal yardıma engel mi? ' sorusu geliyor. İl Müdürü Canbolat böyle bir durumun olmadığını, sigortalı çalışanın da sosyal yardım alabileceğini belirtti.
Eski hükümlülere hibe Başvuruları Ne Zaman?
Eski hükümlülere hibe Başvuruları Ne Zaman?
Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler 10 Haziran 2022 tarihine kadar başvurular kabul edilecek .
Eski hükümlü kadrosu nedir?
Her grup içinde sakatlığı bulunan eski hükümlüler öncelikle işe alınırlar. Özürlü işçi çalıştırma yükümlülüğü yerine getirmeyen iş verenlere uygulanan yaptırımlar eski hükümlü çalıştırma yükümlülüğü yerine getirmeyen işverenlere de ayrıca uygulanır.
Işbaşı eğitim programı kaç kez alınır?
Işbaşı eğitim programı kaç kez alınır?
Bir işsiz İşbaşı Eğitim(Staj) programlarından bir kez yararlanabilir. İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.
Işkurdan işe giren kaç ay çalışıyor?
Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir. Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir.
Işkura neden kayıt yapılır?
Işkura neden kayıt yapılır?
İŞKUR'a kayıt olarak kendinize uygun işleri arayabilir, Danışmanlık Hizmetleri kapsamında kişiye özel hizmet veren İş ve Meslek Danışmanın ile geleceğini planlayabilir, Aktif İşgücü Programları sayesinde ilgi duyduğun bir alanda meslek sahibi olabilir veya mevcut meslek bilgilerini gerçek iş ortamında uygulayarak …
İŞKUR üzerinden işe girenler kaç ay çalışıyor?
İşbaşı eğitim programı bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme modüllerinin veya üniversite eğitim modüllerinin asgari süresinden az olmayacak şekilde ve diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay uygulanmaktadır.
Işkura kimler başvuramaz?
Işkura kimler başvuramaz?
Başvuru için kuruma kayıtlı işsiz olma, 18 yaşını tamamlamış olma, emekli ve malul aylığı almama, öğrenci olmama (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç) şartı aranacak. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri başvurabilecek.
Eski hükümlüler nasıl işe girer?
B- Eski Hükümlülerim İşçi Olarak İstihdamı 1475 sayılı kanunun 23.10.1998 tarih ve 4382 sayılı Kanunla değişik yukarıda değinilen 25 inci maddesi uyarınca; "İşverenler 50 veya daha fazla işçi çalıştırdıkları iş yerlerinde %3 oranında eski hükümlüyü mesleklerine uygun bir işte çalıştırmakta yükümlüdürler.
Eski hükümlü hibe desteği ne kadar?
Eski hükümlü hibe desteği ne kadar?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR aracılığıyla kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlara destek vermeyi sürdürüyor. Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 65 bin TL'ye kadar, eski hükümlü girişimcilere ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verilecek.
Eski hükümlü kadrosu var mı?
Eski hükümlü devlet memuru olabilir mi?
Eski hükümlü devlet memuru olabilir mi?
Buna göre taksirle işlenen suçlardan alınan mahkumiyetler memur olmaya engel değildir. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmış olması durumunda ise ortada açıklanmış bir mahkumiyet olmadığından memuriyete atanmak mümkündür.