📢 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 🚀

📝 Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ı coşkuyla kutluyoruz. Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı bu anlamlı günde, başta gençlerimiz olmak üzere herkesin bayramı kutlu olsun!

📢 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 🚀

📝 Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ı coşkuyla kutluyoruz. Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı bu anlamlı günde, başta gençlerimiz olmak üzere herkesin bayramı kutlu olsun!

Islak Kek

T

theking

Reputation:

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
1 su bardağı süt
Portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Sosu için;
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı yağ
Yarım su bardağı şeker

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtalar köpürene kadar çırpılır, akabinde şeker ilave edilir ve beyazlayana kadar çırpmaya devam edilir.
Sonrasında yağ, süt, yoğurt, portakal kabuğu rendesi ek edilip öteki karıştırılır.
En son un, kabartma tozu, kakao, vanilya eklenip dıştan içe hakikat kek hamuru hazır hale getirilir daha sonra yağladığımız tepsiye kek dökülür. 150-160 derece fırında pişirilir.
Sos için şeker, süt, yağ ve kakao çırpılır ve bir cezveye konulup kaynayana kadar pişirilir daha sonra alınıp soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra kekle birleştirilir dökmeden evvel keki bir çatal yardımıyla delikler açılır eşit modüllere kesilir ve sos o denli dökülür.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Üst Alt