Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Islam dinine göre otopsi yapılması doğru mudur?
İlk otopsi tarihini çeşitli kaynaklar değişik yıllar olarak vermektedir (17 -19j. islam dininde Kur’an’da otopsi yapılmıyacağma dair her hangi bir kayıt olmamasına rağmen, şeyhülislamlar otopsiye izin vermemişler dir.Otopsiyi kim kazandırdı?
Otopsiyi kim kazandırdı?Ancak o yüzyılda, 1566’da Ambrois Pare Paris’te ilk otopsiyi yaparak[6] adlî tıbbın babası unvanını almıştır.
Otopsi ötenazi nedir?
Ötenazi sözlükte kolay ölüm, hızlı ölüm gibi anlamlara gelir. Terim olarak ise, tıbben tedavisi olmayan ve sürekli acı veren bir hastalığa yakalanmış kimsenin hayatına kendisinin ya da hukuki temsilcisinin izni ile son verilmesidir. Ötenazi, hastanın yaşamına kasıtlı olarak son vermektir.Haram maddelerle tedavide islam dininin verdiği hüküm nedir?
Haram maddelerle tedavide islam dininin verdiği hüküm nedir?Açlıktan veya susuzluktan ölecek duruma gelmiş bir kimsenin haram bir maddeyi yemesi veya içmesi helâl kılınmıştır; zira bu maddenin onun durumuna çare olacağı kesindir ve bundan başka bir seçeneği yoktur.
Osmanlı Devletinde ilk otopsi 1843 yılında Dr. Bernard tarafından yapılmıştır.
Dünyada ilk adli tıp uzmanı olarak kabul edilen kişi kimdir?
Dünyada ilk adli tıp uzmanı olarak kabul edilen kişi kimdir?M.Ö. 3000 yıllarında Mısır’da başyargıç Pharaoh Zoser’in özel hekimi olan İmhotep aynı zamanda ilk adli tıp uzmanı olarak kabul edilmek- tedir. Bugün için adli tıbbı ilgilendirebilecek ilk belgeler eski hukuk belgelerinin içinde yer almaktadır.
Ötenazi islam dinine uygun mudur?
“Ötanazi caiz midir?” sorusuna Diyanet şu yanıtı verdi: “Tıbbi verilere göre yaşama umudu kalmamış ve şiddetli acılar hisseden bir insanın hayatına bir başkanını eliyle son verilmesi olan ötanazi talepte bulunun kişi açısından intihar, bunu yapan açısından cinayettir.Haram maddelerle tedavinin hükmü nedir?
Haram maddelerle tedavinin hükmü nedir?Fakihler, haram ve necis maddelerin yerini tutacak helâl ve temiz maddelerin varlığı ve hayatî tehlike bulunmaması durumunda bu tür nesnelerle tedavinin câiz olmadığı hususunda görüş birliğine varmıştır.