Son Konular

İslamiyetten Önceki Türk Devletlerinde Ekonomik Hayat Nasıldı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

İslamiyetten Önceki Türk Devletlerinde Ekonomik Hayat

EKONOMİK HAYAT: Göçebe bir hayat yaşayan Türkler belirli iki merkez arasında (yaylak-kışlak) hayatlarını sürdürürlerdi.
* Hayvancılık temel geçim kaynağıydı. Koyun, keçi, at en çok beslenen hayvanlardı. Bunun dışında sığır, katır ve deve de yetiştirilirdi. Beslenme ve giyimde hayvan ürünlerinden yararlanır ve bunları satarak geçimlerini sağlarlardı.
* Tarım da gelişmişti. Arpa, buğday, darı gibi tahılları yetiştiriyorlardı.
* Savaşlarda elde edilen ganimetler ve devletlerden alınan vergiler gelir kaynaklarıydı.
* Ticaret önemli bir gelir kaynağıydı. Türk ülkeleri İPEK YOLU üzerindeydi.
NOT: Çin-Türk mücadelesinin temel nedeni İpek Yoluna hakim olmaktı.
* Ayrıca Hazar ve Bulgar ülkelerinden başlayıp, Ural, Sibirya ve Altaylar üzerinden Çin'e giden yola KÜRK YOLU deniliyordu. Türkler bu yolun üzerinde de olduklarından sanar, samur, kunduz, vaşak gibi av hayvanlarının kürklerinin ticaretini yapıyorlardı.

S

İslamiyetten Önceki Türk Devletlerinde Yazı Dil ve Edebiyat Nasıldı

S

İslamiyetten Önceki Türk Devletlerinde Din ve İnanış Nasıldı

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
İslamiyet öncesi Türk devletlerinin yönetim şekli İslamiyet öncesi Türk devletlerinin yönetim şekli nasıldı? İslamiyetten Önceki Türk Devletlerinde Yönetim Şekli İslamiyetten Önceki Türk Yönetim Şekli Türklerde siyasal teşkilatlanmanın en üst basamağını “il” denilen devlet oluşturuyordu. Devlet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
İslamiyetten Önceki Türk Devletlerinde Yönetim Şekli neydi İslamiyetten Önceki Türk Devletlerinde Yönetim Şekli İslamiyetten Önceki Türk Devletlerinde Yönetim Şekli nedir DEVLET YÖNETİMİ A) DEVLET:İslamiyetten önce Türkler devlete İL veya EL demişlerdir. Hükümdarların Ünvanları:Türkler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
İslamiyetten Önceki Türk Devletlerinde Yönetim Şekli hakkında bilgi İslamiyetten Önceki Türk Devletlerinde Yönetim Şekli DEVLET YÖNETİMİ A) DEVLET: İslamiyetten önce Türkler devlete İL veya EL demişlerdir. Hükümdarların Ünvanları: Türkler Hükümdarlarına Şanyü,Tanhu, Hakan, Han, Yabgu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
İslamiyetten Önceki Türk Devletlerinde Ordu ORDU: Türk Ordusunun başlıca özellikleri şunlardı: a)- Türk ordusu ücretli değildi. b)- Türk Ordusu daimiydi. (Kadın-erkek her an savaşa hazırdı.) c)- Türk Ordusunun temeli ATLI askerlerden meydana geliyordu. NOT: Türk ordu teşkilatını ilk kuran METE...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
İslamiyetten Önceki Türk Devletlerinde Devlet Yönetimi 1)- DEVLET YÖNETİMİ A) DEVLET: İslamiyetten önce Türkler devlete İL veya EL demişlerdir. Hükümdarların Ünvanları: Türkler Hükümdarlarına Şanyü,Tanhu, Hakan, Han, Yabgu, İlteber, İdi-kut, Erkin gibi ünvanlar vermişledir. Türk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.281.596
  2. Mesajlar

1. 1.679.805
  3. Kullanıcılar

1. 31.867