Modoratör
New member
Işletme fonksiyonlarına göre depo sınıflandırmaları nelerdir?
İşletme fonksiyonuna göre depolar; lojistik, dağıtım, genel saklama ve hizmet depoları şeklinde ayrılabilmektedir.Depo Yönetim sistemleri nelerdir?
Depo yönetim sistemi ( WMS) , ticari faaliyet gösteren işletmelerin ürün kabul süreçlerinin veya üretim süreçlerinin ardından depo sayımı, depo yönetimi, sipariş yönetimi ve sevkiyat gibi süreçlerinin yönetilmesini sağlayan uygulamalara verilen isimdir.Depo Türleri Nelerdir lojistik?
Depo Türleri Nelerdir lojistik?Depo çeşitlerini 3 ana başlıkta toplamak mümkündür. Depo çeşitleri, ürünün hava ile temasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Açık hava depoları, kapalı hava depoları ve soğuk hava depoları olmak üzere 3 çeşit depolama alanı vardır.
Parça Depo nedir?
Parça Depo nedir?Bu ürünlerin konulduğu depolar ise parça mal depoları olarak adlandırılır. Parça malların depolanmasında; palet, koli, kasa, kutu, raf, çekmece vb. kap ve ekipmanlar kullanılır. Ayakkabı, beyaz eşya, meşrubat depoları örnek olarak verilebilir.
Depo Ambar Yönetim Sistemi özellikleri nelerdir?
Modern bulut tabanlı bir ambar yönetim sisteminin avantajları- Hızlı Uygulama. Yeni sipariş yönetim ekonomisinde rekabette kalabilmek için hızlı bir şekilde ayak uydurmanız gerekir.
- Yükseltme Gerekmez.
- Daha Düşük Başlangıç Maliyetleri.
- Ölçeklenebilirlik ve Esneklik.
- Sorunsuz Entegrasyon.
U tipi yerleşim düzeni nedir depo?
U-tipi Yerleşim. Genellikle depolarda yaygın olarak kullanılan bir raf yerleşim düzenidir. U-tipi raf yerleşim düzeninde mal kabul ve sevkiyat operasyonları aynı depo kapısından gerçekleştirilmektedir.Depo planlaması neden önemlidir?
Depo planlaması neden önemlidir?Depo yerleşim planı yapmanın asıl amacı tüm işleyişin doğru şekilde ilerlediğine emin olmaktır. Mal kabul, sevkiyat, kalite kontrol alanı, nakliye ve stok depolama gibi bölgelerin ayrı ayrı düzene girebilmesi için depo yerleşim planının iyi bir şekilde yönetilmesi gerekir.
Özmal depo ne demek?
Özmal depo ne demek?1. Özel (Özmal) Depolar (Private Warehouses): Özel depolar, ürüne sahip olan firma tarafından işletilen depolardır. Bu depoların mülkiyeti kişi veya kuruma ait olup; arazi, bina ve ekipman yatırımları depo sahibi tarafından karşılanır.