Modoratör
Tanınmış Üye
İşletme okuyan biri ücretli öğretmenlik yapabilir mi?
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR 4 yıllık Üniversite mezunu (lisans), 2 yıllık Üniversite mezunu (ön lisans) ve emekli olmuş olan öğretmenler bu görevi yapabilmektedir. Lise düzeyinde veya daha aşağısında eğitim alan kişiler ücretli öğretmen olmak için başvuru yapamaz.İşletme mezunları hangi branşta öğretmenlik yapabilir?
İşletme mezunları hangi branşta öğretmenlik yapabilir?Yukarıdaki tablodan da görüleceği üzere İşletme, maliye ve iktisat bölümü mezunlarının öğretmen olma hakları bulunmamaktadır. Tabloda yer aldığı üzere; Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Hukuk Fakültesi ve Kamu Yönetimi bölümü mezunlarının öğretmen olma hakları vardır.
İşletme okumak ne işe yarar?
İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.İşletme mezunu formasyon alıp ne öğretmeni olur?
İşletme mezunu formasyon alıp ne öğretmeni olur?İİBF öğrencileri pedagojik formasyon eğitimi alarak Muhasebe ve Finansman Öğretmeni olma hakkına sahip oluyorlar.
Aöf İşletme mezunları formasyon alıp öğretmen olabilir mi?
Açıköğretim işletme bölümü mezunu olmak formasyon için yeterli. Çünkü, diploma almak yetiyor, açık ya da kapalı alan ayrımı yapılmıyor. Şunu unutmamalı: Açıköğretim de öğretmen yetiştiriyor.Işletme bölümü formasyon ne işe yarar?
Işletme bölümü formasyon ne işe yarar?İİBF öğrencileri pedagojik formasyon eğitimi alarak Muhasebe ve Finansman Öğretmeni olma hakkına sahip oluyorlar. (Bir de daha önce yılda bir ya da 2 kişinin atandığı Pazarlama ve Perakende Öğretmenliği var.