Modoratör
Efsanevi Üye
İşletmenin tedarikçileri kimlerdir?
Şöyle ki; dışarıdaki arz kaynaklarından malzeme, ürün veya hizmet temin etme sürecine tedarik, satın alınacak malzeme, ürün veya hizmetin temin edildiği kişi, firma, kurum veya kuruluşlara ise tedarikçi denmektedir.
Tedarikçin kim?
Tedarikçin kim?
Bir ürün ya da hizmetin sunulabilmesi için firmaya girdi, ham madde, ürün sağlayan üreticilere verilen isimdir. Örneğin e-ticaret sitelerinde satılacak olan ürünlerin temin edildiği firmalar tedarikçi firma olarak adlandırılır.
En uygun tedarikçi nasıl bulunur?
En uygun tedarikçi nasıl bulunur?
Tedarikçileri bulmak için en iyi platformlar Aliexpress veya alibabayı deneyebilirsiniz. Bu platformlar hepsiburada veya n11'in çalışmasına benzer şekilde çalışır. Satmak istediğiniz ürünlerin türünü arayın. Stiline veya fiyatına göre filtreleme fırsatına sahip olun.
Tedarikçi neye göre seçilir?
Uygun Tedarikçi Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler. ·Tedarikçi işletmenin yönetim ilkelerine uyum sağlamalıdır. ·Tedarikçi teknolojik gelişmelere de yatkın olmalıdır. Tedarikçi seçimine verilen önem, iş bazlı maliyete dayalı olmayıp, uzun dönemli ilişkilerin gelişmesini sağlar.
Tedarikçi listesi ne demek?
Tedarikçi listesi ne demek?
Bu listenin amacı, işletmenin mal ve hizmet aldığı tedarikçi firmaların kimlik bilgilerini, çalışmaya başlama ve sonra erme tarihlerini ve sona erme nedenlerini kaydetmektir.
Satın alma sürecinin temel aşamaları nelerdir?
Satın alma sürecinin temel aşamaları nelerdir?
Adım adım tüketicilerin satın alma süreçleri
- Adım: Problemi bulmak.
- Adım: Ürün araştırması yapmak.
- 3. Adım: Alternatiflerin değerlendirilmesi.
- Adım: Satın alma kararının alınması
- Adım: Ödeme süreci.
- Adım: Satış sonrası iletişim ve destek.
Tedarikçi seçiminde etkili faktörler nelerdir?
Tedarikçi seçiminde ilk önemli husus, tecrübedir. Aynı zamanda firmanın tanınırlığı ve gerekli belgelere sahip olması da gerekir. Ayrıca, aday tedarikçilerin endüstrinin kabul ettiği standartta sertifikalarının (ISO 9000, DIN, TSE vb. gibi) olup olmadığı da değerlendirilme açısından önemli bir ölçüttür.