Modoratör
Efsanevi Üye
ISO 27001 kurumsal firmalarda ne tür faaliyetler yapılmaktadır?
Bu standart ile kurumda Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin kurulması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi, izlenmesi, gözden geçirilmesi, sürdürülmesi ve iyileştirilmesi sağlanmaktadır (Doğantimur,2009:12). ISO/IEC 27001 standardı teknik bir standart değildir.
Bilgi Güvenliği yönetim sistemi Sertifikası ne işe yarar?
Bilgi Güvenliği yönetim sistemi Sertifikası ne işe yarar?
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, şirketlerin finansal verilerini, fikri mülkiyetlerini ve hassas müşteri bilgilerini korumalarına yardımcı olan uluslararası bir çerçevedir. ISO 27001 sayesinde şirketler risklerini tanımlayabilir, gizli bilgileri konusundaki riskleri yönetebilir veya azaltabilir.
ISO 27001 Baş Denetçi Sertifikası Nasıl Alınır?
ISO 27001 Baş Denetçi Sertifikası Nasıl Alınır?
Eğitimin son günü yapılan sınavı geçen adaylar IRCA onaylı Başarı Sertifikası almaya hak kazanırlar. Eğitim kontenjanı 20 kişidir. Katılımcı sayısı sınırlı olduğundan önceden kayıt yaptırmak gerekmektedir. Sınavı geçen adaylara IRCA Onaylı ISO 27001:2013 Baş Tetkikçi Sertifikası verilmektedir.
Bilgi güvenliği yönetim Sisteminden kimler sorumludur?
Bilgi Güvenliği Politikasının hazırlanması, gözden geçirilmesi ve güncellenmesinden Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Yöneticisi ve Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sorumlusu sorumludur.
ISO 27001 bilgi güvenliği yönetim sisteminin Faydaları Nelerdir?
ISO 27001 bilgi güvenliği yönetim sisteminin Faydaları Nelerdir?
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'nin Faydaları Nelerdir?
- Doğru, güvenilir ve geçerli bilgiler sağlar.
- Fazladan iş yükü ve gereksiz zaman kaybının önüne geçer.
- Riskleri minimize eder.
- İş sürekliliği sağlar.
- Bilgi varlıklarının gizliliğinin korunmasını sağlar.
ISO 9001 Baş denetçi Ne iş yapar?
ISO 9001 Baş denetçi Ne iş yapar?
ISO 9001 Baş Denetçi eğitimi, yaygın olarak kabul gören denetim ilkelerini, prosedürlerini ve tekniklerini uygulayarak bir Kalite Yönetim Sistemi (KYS) denetimi gerçekleştirmek için gerekli uzmanlığı geliştirmenizi sağlar.