Modoratör
Yeni Üye
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi nasıl alinir?
Kuruluşların ISO 9001 belgesi almak için yapmaları gerekenler:
- En son ISO 9001 standardı ilkelerine uygun bir kalite yönetim sistemi oluşturmak ve uygulamak.
- Kalite Yönetim Sistemi (KYS) performansını en son ISO 9001 standardına göre değerlendirmek için akredite ve onaylı bir Kuruluş tarafından bir denetim yaptırmak.
ISO belgesi nasıl alınır?
ISO Belgesi Nasıl Alınır? ISO belgesi almak için yetkili bir belgelendirme firmasına başvurmak gerekir. Yetkili belgelendirme firmalarından kasıt, belgeyi veren firmanın akredite olmasıdır. Örneğin belgelendirme firmasının ISO kuruluşu ve/veya söz konusu ülkenin genel akredite kuruluşundan onaylı olması gerekir.
ISO 9001 belgesi ne demek?
ISO 9001 belgesi ne demek?
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri – Şartlar: ISO 9001 Standardı, bir kuruluşun müşteri şartlarını ve uygulanabilir mevzuat şartlarını karşılayan ürünleri sağlama yeteneği olduğunu kanıtlaması gerektiğinde ve müşteri memnuniyetini artırmayı amaçladığında uyacağı kalite yönetim sisteminin şartlarını belirtir.
Iso 9001 2015 standardı nereden satın alınabilir?
Iso 9001 2015 standardı nereden satın alınabilir?
ISO 9001:2015 belgesini ister 1 ister 1000 çalışan olsun tüm kurum ve kuruluşlar alabilir. Küçük bir bakkal veya büyük bir market zinciri de aynı şekilde iso 9001 belgesini alabilir.
İso belgesi nedir kimler alabilir?
ISO 9001 belgesi kimlere verilir? ISO 9001 Kalite Yönetim belgesi her türden kurum ve kuruluşa verilebilir. Özellikle henüz organizasyon şemasını çıkaramamış ve işyerinde yetkili bir kişinin bulunmaması gibi durumlarda işlerin aksadığı kurumlarda işlevsel bir çalışma modelinin oluşturulması açısından değer sunar.
ISO 9001 belgesi kimlere verilir?
ISO 9001 belgesi neden alınır?
ISO 9001 belgesi neden alınır?
ISO 9001, Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu ISO tarafından belirlenmiş, Dünya genelinde oldukça yaygın olarak tercih edilen iş geliştirici bir Kalite Yönetim Sistemi standardıdır. ISO 9001 bazı standartları içerir ve bunları sağlayabilen sistemlerin yeterliliği ISO 9001 belgesi ile tescillenir.
İso belgesi nereden alınır?
İso belgesi nereden alınır?
Türkiye'de kamuya ait tek belgelendirme kuruluşu TSE tek akreditasyon kurumu da TÜRKAK'tır. Bununla birlikte 164 üye ülkede faaliyet gösteren yetkili (akredite) belgelendirme kuruluşlarının tamamı iso belgelerini verebilirler.
ISO 9001 Belgesi alırken alınması gereken özel belgeler nelerdir?
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir
- Başvuru formu.
- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
- İmza sirküleri fotokopisi.
- Vergi levhası fotokopisi.
- İmza sirküleri fotokopisi.
- Oda kayıt belgesi fotokopisi.
- SGK Bildirgesi.
İso belgesinin geçerlilik süresi kaç yıldır?
Standartların her 5 yılda revize edilmesi beklenir. ISO 9001:2008 Standardı yürürlükten kalkmasına rağmen, ISO 9001 Belgelendirme periyodu 3 yıl olduğundan, daha önce ISO 9001:2008 standardını uygulamış ve ISO 9001:2008 belgesine sahip kuruluşlar. Belgelerinin 3 yıl sonuna kadar geçerliliği vardır.