Modoratör
Yeni Üye
ISO eğitim sertifikaları ne işe yarar?
ISO belgesi, büyük veya küçük çaplı her türlü işletme için gerekli olan bir belgedir. İş politikası süreçlerini belgeler ve bu süreçleri resmi olarak tanımlar. En yaygın olarak bilinen ISO belgesi ise "ISO 9001" Kalite belgesidir.
ISO 9001 iç denetçi ne yapar?
Kalite denetimleri kuruluş içinde kalite yönetim sisteminin yeterliliğini, uygunluğunu ve etkinliğini denetlemek ve değerlendirmek için gerekli yönetim araçlarından biridir.
ISO 9001 iç denetçi nasıl olunur?
ISO 9001 iç denetçi nasıl olunur?
Tetkikçi olmak için ilk aşama yönetim standartları bazında (ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001 vb.) düzenlenen Baş tetkikçi/ Tetkikçi eğitimlerine katılmak ve eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olmaktır. Bu eğitimler genellikle 4.5 gün süren eğitimlerdir.
ISO 9001 neleri kapsar?
ISO 9001 Belgesi standardı, kuruluşların müşteri ve uygulanabilir yasal şartları yani birincil ve ikincil mevzuat şartlarını karşılayan ürünü düzenli olarak sağlama yeteneğini gösterme ihtiyacı olduğunda ve sistemin sürekli iyileştirilmesi, müşteri ve uygulanabilir birincil ve ikincil mevzuat şartlarına uygunluk …
ISO belgesi kim verir?
ISO belgesini kim verir? ISO belgesini IAF akreditasyonuna kuruluşlar veya bunların akredite ettiği (yetki verdiği) yetkilendirilmiş belgelendirme firmaları verir. Türkiye'de kamuya ait tek belgelendirme kuruluşu TSE tek akreditasyon kurumu da TÜRKAK'tır.
TSE belgesi almak zorunlu mudur?
TSE belgesi almak zorunlu mudur?
CE Belgesi yasal bir zorunluluk iken TSE Belgesi daha üst sevite bir kalite göstergesidir. Yani CE İşaretlemenin yanısıra alınan bir TSE Belgesi ürüne ek kalite ve itibar göstergesi olarak algılanabilir.
ISO 9001 iç denetçi eğitimi nedir?
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi. Eğitimin Amacı: Eğitimin amacı, katılımcıların ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı gerekliliklerine göre Kalite Yönetim Sistemi'nin kurulması, sürdürülmesi ve sürekli geliştirilebilmesi için gerekli olan tüm temel bilgiye sahip olmalarını sağlamaktır.