☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

ISO uzantili dosya nedir?

Modoratör

New member

ISO uzantılı dosya nedir?​

ISO, bir CD ya da DVD üzerinde bulunan tüm bilgilerin tıpatıp saklanabildiği, açılışta başlatma özelliklerinin (bootable) korunabildiği bir arşiv biçimidir.

ISO programı nedir?​

ISO, bir CD, veya DVD’nin içerindeki tüm dosyaların kalıbı olan dosya uzantısıdır. Herhangi bir CD veya DVD dosyanın içerisinde yer alan dosyaların tümü kolaylıkla bir. ISO dosyasına çevrilerek başka medya araçlarına da, aktarmak için kullanılabilmektedir.

Mount ISO ne demek?​

Mount ISO ne demek?
Windows, ISO dosyalarını tanımaya ilk defa Windows 8 ile başlamıştı. Windows 10’da da doğal olarak bu destek devam ediyor. Yani Dosya Gezgini, ISO dosyalarını sanal optik sürücüye takmamıza/bağlamamıza (Mount) izin veriyor.

Windows 10 ISO dosyası ne demek?​

ISO dosyası nedir? ISO dosyası, bir CD ya da DVD üzerine yazılan belgelerin aynı şekilde sanal bir disk üzerine yazılıp sıkıştırılmasıyla oluşan bir dosya biçimidir. ISO dosyası ile birlikte büyük boyutlu programları boyutlarını küçülterek arşivleyebilirsiniz. ISO’nun Türkçede karşılığı ise Sanal Disk Görüntüsüdür.

ISO dosyası nasıl kurulur?​

Yöntem 1 / 2: Bilgisayarına yüklemek istediğin ISO disk görüntüsünü bul, ardından dosyayı içeren klasörü aç. Yüklemek istediğin ISO dosyasına sağ tıkla. Açılır bir menüde sağ tık seçenekleri açılır. Sağ tık menüsündeki Bağla’ya tıkla.

Windows 10 ISO dosyası nasıl açılır?​

Windows 10 ISO dosyası nasıl açılır?
Windows 10’da ISO Dosyası Programsız Nasıl Açılır?
- İlk olarak açmak istediğiniz ISO dosyasının üzerine gelmeniz gerekiyor.
- Daha sonra dosyaya sağ tıklayıp en üstte çıkan “Bağla” seçeneğine tıklayın.
- Bağla seçeneğine tıkladıktan sonra ISO dosyasını görüntüleyebiliyorsunuz.

ISO nasıl kullanılır?​

Diğer bir yöntem ise, ISO yapma programı kullanmak. Bu ISO programı üzerinden istediğiniz dosyaları sanal disk kalıbı içine yerleştirip, ardından da yazdırarak, uzantısı “.iso” şeklinde olan bir sanal diske sahip olmanızı sağlıyor. Dosyayı ISO yapma işlemi de bu kadar basit.

ISO ne demek ne demek?​

International Organization for Standardization (ISO), dünya çapında standartları geliştirmek, uluslararası iletişim ve iş birliğini artırmak ve uluslararası ticaretin adil büyümesini teşvik etmek amacıyla 1947 yılında kurulmuş olan bir sivil toplum kuruluşudur.

Dosyayı mount etmek ne demek?​

Dosyayı mount etmek ne demek?
Mount; bağlanmak, takmak anlamındadır. Sistemin yüklü olduğu dosya sisteminin dışında ikinci bir disk, CDROM, disket vs. (a second hard-drive) ne olursa olsun, bu parçaya erişmeden önce, sistemde var olan bir dizine iliştirilmesi gerekir. Bu iliştirmeye bölüm eşleme denir.

Mount nasıl yapılır?​

Menü Çubuğundan, Görüntü Dosyasını Ekleme (Mount Etme)
- Dosya Gezgini’ni (File Explorer) açın.
- ISO görüntü dosyasının bulunduğu klasöre gidin.
- . iso uzantılı görüntü dosyasını seçin.
- Üst kısımdaki menü çubuğunda Disk Görüntüsü Araçları (Disk Image Tools) sekmesine tıklayın.
- Bağla (Mount) butonuna tıklayın.

Windows 10 ISO dosyasını nereden indirebilirim?​

Medya oluşturma aracını kullanmak için Microsoft Yazılım İndirme Windows 10 sayfasını bir Windows 7, Windows 8.1 veya Windows 10 cihazından ziyaret edin. Bu sayfayı Windows 10’u yüklemek veya yeniden yüklemek için kullanılabilen bir disk görüntüsü (ISO dosyası) indirmek üzere kullanabilirsiniz.

Windows ISO dosyası nasıl kurulur?​

Windows ISO dosyası nasıl kurulur?
Windows 10 indirme ve USB ile format atma nasıl yapılır?
- Adım #1: Windows 10’un ISO dosyası için Media Creation Tool’u indirin.
- Adım #2: Rufus’u kullanarak ISO dosyasını USB belleğe yazdırın.
- Adım #3: Secure Boot özelliğini devre dışı bırakın.
- Adım #4: USB belleği bilgisayarınıza takarak “Boot” menüsünü açın.

ISO dosyası nasıl hazırlanır?​

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
ISO uzantılı dosyalar, bir CD ya da DVD üzerinde bulunan tüm bilgilerin tıpatıp saklanabildiği, açılışta başlatma özelliklerinin korunabildiği bir arşiv biçimidir. ISO dosyası, bir CD ya da DVD’nin içerisindeki tüm dosyaların kalıbını oluşturan dosya uzantısıdır. Bu dosya uzantısıyla, bir CD veya DVD'de yer alan dosyalar kolaylıkla bir ISO dosyasına dönüştürülerek başka medya araçlarına aktarılabilir ya da saklanabilir.

Mount ISO terimi, Windows işletim sistemlerinde kullanılan bir terimdir. Bir ISO dosyasını "mount etmek", yani bağlamak veya takmak demektir. Windows işletim sistemi, ISO dosyalarını tanımaya Windows 8'den itibaren başlamış olup, Windows 10'da da desteklemektedir. Dosya Gezgini üzerinden ISO dosyalarını sanal bir optik sürücüye takarak açmanıza olanak tanır.

Windows 10 ISO dosyası, bir CD veya DVD üzerine yazılan bilgilerin aynı şekilde bir sanal disk üzerine yazılıp sıkıştırılmasıyla oluşturulan bir dosya biçimidir. Bu dosya biçimini kullanarak büyük boyutlu programları sıkıştırarak arşivleyebilirsiniz. ISO'nun Türkçe karşılığı ise "Sanal Disk Görüntüsü" olarak bilinmektedir.

ISO dosyaları açılmak istendiğinde, dosyaya sağ tıklayarak "Bağla" seçeneğine tıklanabilir. Bu sayede Windows işletim sistemi, ISO dosyasını sanal olarak açabilir ve içeriğine erişim sağlanabilir.

ISO dosyalarını kullanmak için, dosyaları sanal disk kalıbı içine yerleştiren ve ardından yazdıran ISO yapma programları kullanılabilir. Bu şekilde ".iso" uzantılı bir sanal diske sahip olabilirsiniz. ISO dosyasını hazırlamak ve kullanmak oldukça basit bir işlemdir.

"Mount" terimi dosya sisteminin dışında bulunan bir disk veya disketi, sisteme erişim öncesinde var olan bir dizine iliştirmeyi ifade eder. Bu işlem, bölüm eşleme olarak adlandırılır ve dosyaları sisteme bağlamak anlamına gelir.

Windows 10 ISO dosyasını indirmek için Microsoft Yazılım İndirme Windows 10 sayfasını ziyaret edebilir ve indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Windows ISO dosyasını kurmak için ise Media Creation Tool veya Rufus gibi araçlarla ISO dosyasını USB belleğe yazdırarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Bu sayede Windows 10'u indirme ve USB ile format atma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.