Iso900 nedir?
ISO 9000, gerek bir kalite sistemi oluşturmak gerekse mevcut bir kalite sistemini değerlendirmek amacıyla kullanılan bir kalite güvence modelidir. Bu ise birçok endüstrileşmiş ülkede kabul gören bir standarda uygunluk demektir.
ISO 9001 44 nedir?
ISO Belgesi olan ISO 9001 (İnternational Organization for Standardization) Uluslararası standardizasyon örgütünün ortak kararlar alarak yayımladığı bir kalite yönetim sistemi standardıdır.
ISO 8402 nedir?
ISO 8402 nedir?
Aynı kelime ISO 8402 tarafından ise, Bir ürün veya hizmetin, tanımlanan veya talep edilen ihtiyaçları tatmin etme yeteneğini gösteren, özellik veya karakteristiklerin toplamı olarak tanımlanmaktadır. ISO 8402 ayrıca, kalite ile ilgili diğer hususlara ilişkin birçok kavrama açıklık verir.
TS EN ISO ne demek?
TS EN ISO ne demek?
TSE bu standardı Türkçeye çevirdikten sonra TS yani Türk Standardı kısaltması EN (Europen Norm) Avrupa Normları ve Standardın tam adını yazarak standardı yayınlar. Bu nedenle TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardı denilmektedir.
TS en ISO 9000 nedir?
ISO 9000 Kalite Standartları Serisi, organizasyonların müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak Kalite Yönetim Sistemi'nin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) tarafından yayımlanmış olan bir standartlar bütünüdür.
ISO 9001 neyi ifade eder?
Dünyanın en yaygın kalite yönetim standardı olan ISO 9001, kuruluşların hizmet ve performans yönetimi konusunda kalitelerini artırmaya ve süreklilik sağlanmasına olanak tanır.
TS EN ISO 9001 standardı nedir?
TS EN ISO 9001 standardı nedir?
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri – Şartlar: ISO 9001 Standardı, bir kuruluşun müşteri şartlarını ve uygulanabilir mevzuat şartlarını karşılayan ürünleri sağlama yeteneği olduğunu kanıtlaması gerektiğinde ve müşteri memnuniyetini artırmayı amaçladığında uyacağı kalite yönetim sisteminin şartlarını belirtir.
TS EN ISO 1400 nedir?
TS EN ISO 1400 nedir?
ISO 14001; hammaddeden, tüketiciye sunulan son ürüne kadar olan sürecin her evresinde çevresel etmenlerin gerekli tedbirlerle kontrol altına alınarak çevreye verilebilecek zararların asgari düzeye indirilmesini sağlayan bir standartlar bütünüdür.
TSE 9000 nedir?
Bu standart; kaynağı EN ISO 9000:2015 standardı olan TS EN ISO 9000:2015 Türk standardının, Mühendislik İhtisas Kurulu'na bağlı TK29 Yönetim Sistemleri Teknik Komitesi tarafından hazırlanan Türkçe tercümesidir. CEN resmî dillerinde yayımlanan diğer standart metinleri ile aynı geçerliliğe sahiptir.
50001 Enerji Yönetim Sistemi nedir?
ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, kuruluşların enerji kullanımını daha iyi yönetmelerine yardımcı olur. ISO 50001 enerji politikasının geliştirilmesi ve uygulanması, enerji kullanımı için hedefler belirlenmesi ve bunlara ulaşmak için eylem planları oluşturulmasını içerir.
En standartları ne demek?
En standartları ne demek?
EN (Europeane Norm),Avrupa Standartlarının kısaltmasıdır. EN Avrupa Birliği'nde Standartlar arasında harmonizasyonu sağlamak için oluşturulmuştur.