Ispanaklı Çiğ Börek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Vitamin Deposu Kış Keki

S

Zeytinyağlı Taze Fasulye (Buzluk Fasulyesi)

<
S

SoruCevap

Ispanaklı Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Alabildiği kadar kontrollü un (5 bardağa yakın) hafif sert bir hamur olacak
İç malzemesi için;
Yarım kg ıspanak
1 adet kuru soğan
1 kase lor peynir
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Az tuz
Pul biber

Ispanaklı Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu önce 3 bardak alıp içerisine tuz, ılık suyunu ve sirkesini ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Ardından kalan unu ekleyin (Kontrollü bir şekilde)
İç malzemesi hazırlanışı için; soğanı ince doğrayıp az yağda kavurun.
İçerisine ince doğranmış ıspanağı ekleyip, soteleyin. Tuz ve pul biberi de bu aşamada ekleyin.
Az harmanlayıp soğumaya bırakın. Ardından peyniri ekleyin.
Hamuru dün aksamdan yapıp sabaha kahvaltıya hazırladım.
Hamurdan mandalina büyüklüğün de bezeler oluşturup un yardımı ile acın tabak boyutunda.
içerisine hazırlanan içi koyup yarım ay şeklinde katlayın.
Tavaya bol yağ alıp kızmasını bekleyin ve böreğinizi yağa koyup, kızartın. Çabuk kızarır dikkat edin yakmayın. 8 beze kadar çıkıyor.
Ispanaklı Çiğ Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Vitamin Deposu Kış Keki

S

Zeytinyağlı Taze Fasulye (Buzluk Fasulyesi)

Geri
Üst Alt