Son Konular

  • SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

    Değerli Forum Üyeleri,

    Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

    SAAT: 09:05

    "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

    Ruhu Şad Olsun.

    10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Ispanaklı pasta

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Lezzetli Lazanya

T

Salamura Yaprak Sarması

T

theking

Ispanaklı pasta

imagesispanaklipasta5ad3c95edcdcb

Malzemeler

3 yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta cekilmiş hafifce haşlanmış ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması

2 su bardağı sut
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker

Ayrıca; 1 su bardağı sut
1 paket kremşanti

Yapılışı

Ispanak yapraklarını yıkayıp iyice suzdurdum ve hafif haşladımYaprak kısımlarını robottan gecirdim Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar cırptım Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha cırptım Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba dokup, 175 derece fırında 2530 dakika pişirdim
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum Krem şantiyi 1 bardak soğuk sutle cırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırdım Kekin kenar kısımlarını bıcakla kesip, cıkan kırıntıları rondodan gecirdim (Bu kırıntılar krema dokuldukten sonra pastayı suslemek icin kullanılacak)
Keki ikiye kesip, arasına ve ustune krema surdum ve kırıntılarla susledim
Ayrıca uzerini kivi dilimleriylede susluyorumHarika bir goruntu cıkıyorCamfıstıklı pasta gibi denemenizi tavsiye ederim tadıda harikaimagesispanaklipasta5ad3c9603e0bagif
 
T

Lezzetli Lazanya

T

Salamura Yaprak Sarması

  1. Konular

    1. 1.284.065
  2. Mesajlar

    1. 1.687.218
  3. Kullanıcılar

    1. 32.595
  4. Son üye

Geri
Üst Alt