haberci
Efsanevi Üye

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 26 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını bildirdi. Hastane kaynaklarına göre, İsrail ordusu, evlerin yanı sıra zorla yerinden edilenlerin çadırlarını ve yardım dağıtım merkezlerini hedef aldı.
Gazze Şeridi'nde bulunan Han Yunus kentinde, El-Mevasi bölgesindeki bir Filistinli ailenin çadırı insansız hava aracıyla vurularak 5 kişinin öldüğü ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi. Aynı bölgede İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir kadının hayatını kaybettiği belirtildi.
Diğer yandan, Abasan Kebir beldesinde gerçekleşen İsrail saldırılarında 6 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve cesetlerinin Nasır Tıp Kompleksi'ne ulaştırıldığı ifade edildi. Ayrıca, Kayzan Reşvan bölgesindeki topçu saldırılarının yanı sıra birçok Filistinlinin mülkünün ateşe verildiği ve bazı konutların bombalandığı rapor edildi.
Gazze'nin farklı bölgelerinde yaşanan saldırılarda birçok kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanmasıyla birlikte yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırılar devam ediyor. Refah kentinin kuzeyinde bulunan Gazze İnsani Yardım Vakfı'na yardım almak için toplanan insanların üzerine ateş açılması sonucunda 6 Filistinlinin öldüğü ve birçok kişinin yaralandığı belirtildi.
Nusayrat'taki Cedid Mülteci Kampı'nda İsrail ordusu tarafından hedef alınan bir evde 2 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve birçok kişinin yaralandığı açıklandı. Benzer şekilde, Bureyc Mülteci Kampı'nda gerçekleşen bombalı saldırıda 1 Filistinlinin öldüğü ifade edildi.
İsrail ordusunun Gazze'nin orta kesimindeki Filistinlilere ait evleri vurması sonucunda biri çocuk 2 kişinin hayatını kaybettiği ve Gazze'nin farklı bölgelerinde düzenlenen saldırılarda birçok kişinin yaralandığı bildirildi.
Son olarak, Nusayrat Mülteci Kampı'nın doğusundaki Salahaddin Caddesi yakınlarında bir Filistinli ailenin evinin topçu atışlarıyla hedef alındığı ve saldırı sonucunda birçok kişinin yaralandığı rapor edildi.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları BM ve uluslararası yardım kuruluşlarının denetimi dışında gerçekleşirken, Hamas bu yardım sistemini "ölüm tuzakları" olarak nitelendiriyor. Gazze'ye yardım taşıyan araçların geçişine engel olan İsrail, bölgede insani felakete neden olmaktan kaçınmıyor. Uluslararası toplumun ve Uluslararası Adalet Divanı'nın ateşkes çağrılarına rağmen, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor.