haberci
Efsanevi Üye

İsrail askeri, ABD'nin İran'daki nükleer tesislere yönelik operasyonunun, İran'a büyük bir darbe vuran önemli bir adım olduğunu iddia etti.
İsrail Ordusu Sözcüsü Effie Defrin, "Yükselen Aslan" adını verdikleri bu operasyonun, ordunun bugüne dek gerçekleştirdiği en karmaşık ve cesur saldırı olduğunu belirtti.
Defrin, İran rejimini, 600 günden fazla süren çatışmaların sorumlusu olarak göstererek, İsrail ordusunun Gazze Şeridi, Lübnan ve Yemen'e düzenlediği saldırıları Tahran yönetimine yükledi.
ABD'nin İran'daki nükleer tesislere düzenlediği operasyona işaret eden Defrin, bu saldırının İran'a büyük hasar veren önemli bir adım olduğunu savundu.
İran'ın İsrail'e yönelik tehdit kapasitesinin büyük ölçüde ortadan kaldırıldığını ve hedeflere ulaşmak için kararlı bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.
İsrail'in Gazze Şeridi'nde 3 İsrailli esirin cesedini bulmasına da değinen Defrin, "7 Ekim'de esir tutulanlar arasında Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) personelinin de bulunduğunu" iddia ederek BM'yi suçladı.
İsrail Dışişleri Bakanı'ndan Trump'a övgü
İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, ABD Başkanı Donald Trump'ı İran'a karşı yapılan operasyon nedeniyle övdü.
Saar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump, bu gece adını tarih kitaplarına altın harflerle yazdırdı." dedi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu da överek, "Tanrı Amerika'yı korusun! Tanrı Başkan Donald Trump'ı korusun!" ifadelerine yer verdi.
ABD Başkanı Donald Trump, İran'daki Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislerine hava saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı.