Son Konular

İsrail Ordusundan Gazze'de Sivil Hayatına Yönelik Saldırı

Credits
1.238.246
( ANKARA )İsrail ordusu, bugün Gazze Şeridinin güneyindeki Han Yunus kentinde insani yardım bekleyen Filistinlilere ateş açtı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 45 sivilin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de ağır yaralandığını duyurdu.

Bakanlık açıklamasına göre, siviller El-Tahlia kavşağında yardım almak üzere toplanmıştı. Yaralanan onlarca kişi Nasser Tıp Kompleksine sevk edildi.

"Nasser Hastanesinde acil servisler, yoğun bakım üniteleri ve ameliyathaneler aşırı doluluk nedeniyle hizmet veremez hale geldi" denilen açıklamada, hayat kurtarıcı ilaç ve tıbbi malzeme eksikliğinin sağlık hizmetlerini ciddi şekilde aksattığı belirtildi.

Gazzede yardım bekleyen sivillere yönelik saldırılar, yardımların BMye bağlı ajansların kontrolünden alınıp ABD ve İsrail destekli Gazze Yardım Vakfına verilmesinden bu yana artmış durumda.

Bu olay uluslararası toplum tarafından kınanmış ve insani yardımın engellenmesinin kabul edilemez olduğu belirtilmiştir. İsrail'in Filistin halkına yönelik işlediği insan hakları ihlallerine son vermesi ve sivillere saldırmaktan kaçınması çağrısı yapılmıştır. Gazze'de yaşanan bu trajik olaylar, barış ve istikrarın sağlanması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiğini göstermektedir.

Xiaomi'nin Yeni Otomobil Fabrikası Açıldı

İran, İsrail'de İstihbarat Merkezlerini Hedef Aldı

Benzer Konular

Gazze'deki Filistin hükümeti, İsrail askerlerinin toplu katliamı itiraf ettiğini duyurdu. Filistin yönetimi, Haaretz gazetesinde yer alan haberlere dayanarak, İsrailli askerlerin Gazze'de insani yardım dağıtım noktalarında "kasten" saldırı düzenlediğini belirtti. Yapılan yazılı açıklamada...
Cevaplar
1
Görüntüleme
15
İsrail Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde yaşanan saldırıların sonucunda çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 56 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine rağmen, İsrail ordusunun asla sivilleri hedef almadığını savundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
- Gazzede can kaybı 55 bin 493e yükseldi GAZZE - İsrailin Gazze Şeridinde 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana sürdürdüğü bombardımanda hayatını kaybeden sivillerin sayısı 55 bin 493e yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin Gazze saldırılarına ilişkin son verileri yayınladı. Açıklamada, son...
Cevaplar
1
Görüntüleme
11
Gazze Şeridi'nde Gerilim Tırmanıyor Gazze Şeridi'nde, İsrail ordusunun Birleşmiş Milletler'e (BM) ait yardım kamyonlarını bekleyen Filistinlilere ateş açması sonucu en az 67 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu olay, bölgede zaten gergin olan atmosferi daha da kötüleştirdi ve uluslararası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
İsrail saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde en az 52 kişi hayatını kaybetti. Saldırılar sırasında insani yardım bekleyen siviller de hedef alındı. Filistin Kızılayı'ndan alınan bilgilere göre, Şüheda Kavşağı yakınında bekleyen Filistinlilere yapılan saldırıda 23 kişi öldü ve birçok yaralı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  1. Konular

1. 1.281.594
  2. Mesajlar

1. 1.679.659
  3. Kullanıcılar

1. 31.840
  4. Son üye

Geri