Son Konular

İsrail Saldırılarında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 55 Bini Geçti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

New member
İsrail ordusunun Gazze Şeridine 7 Ekim 2023ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 61 artarak 55 bin 493e çıktı.

Gazzedeki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrailin devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara ilişkin son bilgiler paylaşıldı.

Son 24 saatte Gazzedeki hastanelere 61 ölü ve 397 yaralının getirildiği kaydedildi.

İsrail ordusunun Gazzede 19 Ocakta varılan ateşkesi bozarak 18 Marttan bu yana düzenlediği saldırılarda 5 bin 194 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 17 bin 729 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrailin Gazze Şeridine 7 Ekim 2023ten beri düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının ise 55 bin 493e, yaralıların sayısının da 129 bin 320ye yükseldiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca 27 Mayıstan bu yana İsrail-ABD güdümlü "Gazze İnsani Yardım Vakfı" tarafından insani yardım adı altında kurulan dağıtım bölgelerinde Filistinlilerin hedef alındığı sistematik saldırılarda ölenlerin sayısının 397ye yükseldiği, en az 3 bin 31 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Gazze Şeridinde enkaz altında hala binlerce ölü olduğu belirtiliyor.

İsrailin Gazze Şeridine yönelik saldırıları uluslararası toplum tarafından da sert bir şekilde eleştiriliyor. Birçok ülke ve kuruluş, İsrailin saldırılarına son vermesi ve barışçıl çözümler aranması çağrısında bulunuyor. Filistinli yetkililer de, uluslararası toplumun sessiz kalmaması ve İsrailin saldırılarına son verilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguluyor.

Gazze Şeridinde yaşanan insani krizin derinleştiği ve acil yardıma ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Birçok bölgeyi etkileyen saldırılar nedeniyle altyapıda büyük hasarlar meydana gelmiş durumda. Gıda, ilaç, su ve diğer temel ihtiyaçların karşılanmasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Uluslararası toplumun Gazze Şeridinde yaşanan krize duyarsız kalmaması, insani yardımların ulaştırılması ve barışçıl çözümler aranması için çaba sarf etmesi gerektiği vurgulanıyor. Filistinli halkın yaşadığı zorlukların son bulması ve barışın sağlanması için tüm tarafların sorumluluklarını yerine getirmesi önem taşıyor.

Geri
Üst Alt