Son Konular

İşt Eskişehir

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.227.306
İşte Eskişehir
Eskişehir, Orta Anadolu'nun batısında, Batı Karadeniz, Marmara ve Ege Bölgesi iklimlerinin etkisi altındadır Eskişehir bir tarım, madencilik, sanayi, ticaret beldesi, eğitim, havacılık, kültür ve bilim merkezidir Cumhuriyetle birlikte il statüsü kazanan ve kaydettiği gelişmeleri Cumhuriyete borçlu olan Eskişehir, Büyükşehir statüsünde ülkemizin en manâlı kentleri arasında bulunmaktadır Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı uygarlıklarından derin izler içeren Eskişehir, cumhuriyet Türkiye'sinin hedeflediği çağdaşlaşma sürecinin öncülerindendir Aşina yedi bin takvim tarihinin birikimi ve yakın dönemlerde aldığı göçlerle Eskişehir bir kültür mozaiğidir Bu inşa, Eskişehir şehir merkezini keza il içinde ayrıca de yurt düzeyinde bir çekim merkezi haline getirmiş, bunun sonucu olarak da yurdumuzdaki tüm kentlerden çok ayrı bir inşa ortaya çıkmıştır Köyden kente fazla çabuk göç yaşanmakla birlikte, kırsal alan adeta boşalmaktadır Kent merkezinin nüfusu, il nüfusunun yüzde 75' ini bulmakta ve bu anlamda şehirleşmesini tamamlamış, yer aldığı bölgenin ticari ve yönetsel merkezi konumuna gelmiş il düzeyini kazanmaktadır 1534 yaş arasındaki nüfus, il nüfusunun yüzde 30'unu, ilk, orta ve yüksekokul öğrencileri ise yüzde 35'ini oluşturmaktadır Eskişehir, Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi gibi iki yüksek öğretim kurumuna sahiptir Bu fakültelerde öğrenim gören toplam 40 bin öğrenci sayısı ile Eskişehir bir gençlik başkentihaline gelmiştir *

Eskişehir hakkında verdiğiniz bilgiler çok kapsamlı ve detaylı. Eskişehir'in coğrafi konumu ve iklim özellikleri hakkında bilgi verirken, şehrin tarım, madencilik, sanayi, ticaret, eğitim, havacılık, kültür ve bilim merkezi olma özelliklerine de değinmişsiniz. Ayrıca Eskişehir'in tarihi geçmişi ve farklı medeniyetlerden izler taşıması da dikkat çekici.

Eskişehir'in Cumhuriyet dönemindeki gelişimine vurgu yaparak, şehrin modernleşme sürecinde öncü rol oynadığına dikkat çekmişsiniz. Kültürel açıdan da zengin olan Eskişehir'in, farklı kültürlerin bir arada bulunduğu bir mozaik olduğunu belirtmişsiniz. Ayrıca köyden kente yaşanan göçlerin kırsal alanı boşalttığına ve şehir nüfusunun hızla arttığına da değinmişsiniz.

Eskişehir'in eğitim alanında Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi gibi önemli yüksek öğrenim kurumlarına ev sahipliği yapması da önemli bir detay. Öğrenci nüfusunun fazla olmasıyla birlikte Eskişehir'in gençlik başkenti olma özelliği de vurgulanmış.

Yazdıklarınız Eskişehir'i geniş bir perspektiften ele aldığınızı gösteriyor. Şehrin zengin tarihi, kültürel dokusu ve modernleşme sürecindeki rolü hakkında detaylı bilgi vermişsiniz. Eskişehir ile ilgili bu tür detaylı bilgilerin paylaşılması, şehri merak eden ya da tanımak isteyen kişiler için oldukça faydalı olacaktır. Teşekkürler.

Ön Yargı Kuramları Kaça Ayrılır?

Hangi İlimizin Neyi Meşhur

1. Konular

1. 1.280.939
  2. Mesajlar

1. 1.678.138
  3. Kullanıcılar

1. 31.725
  4. Son üye

Geri
Üst Alt