T
theking
Guest
İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? İstanbul Üniversitesi'nin uzaktan eğitim kayıt işlemleri oldukça kolay ve hızlıdır. Kayıt işlemleri için öncelikle İstanbul Üniversitesi'nin resmi internet sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından, kayıt işlemleri sayfasını bulup açmanız gerekmektedir. Bu sayfada kayıt işlemleriyle ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Kayıt işlemleri için gerekli olan evrakları tamamlayıp, online olarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurunuzun onaylanması durumunda, öğrenci numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Uzaktan eğitim kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra ders seçimini yaparak eğitim hayatınıza başlayabilirsiniz.
İçindekiler
İstanbul Üniversitesi'nde uzaktan eğitim programına kayıt olmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Uzaktan eğitim programına kayıt olabilmek için aşağıdaki şartları sağlamanız gerekmektedir:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Lise veya dengi bir okuldan mezun olmak
ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlardan yeterli puanı almış olmak
Kayıt işlemleri için aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekmektedir:
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Diploma veya mezuniyet belgesi fotokopisi
ÖSYM sonuç belgesi fotokopisi
2 adet vesikalık fotoğraf
Kayıt tarihleri her yıl değişebilmektedir. Kayıt tarihleri hakkında en güncel bilgilere İstanbul Üniversitesi'nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Online başvuru için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
İstanbul Üniversitesi'nin resmi web sitesine girin.
Uzaktan eğitim bölümüne girin.
Kayıt işlemleri sayfasına gidin.
Online başvuru formunu doldurun.
Gerekli belgeleri yükleyin.
Başvuru ücretini ödeyin.
Başvurunuzu onaylayın ve kayıt işlemlerini tamamlayın.
İstanbul Üniversitesi'nde uzaktan eğitim programında aşağıdaki bölümler bulunmaktadır:
İktisat
İşletme
Hukuk
Tarih
Psikoloji
İletişim
Kayıt ücreti her yıl değişebilmektedir. Kayıt ücreti hakkında en güncel bilgilere İstanbul Üniversitesi'nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Evet, uzaktan eğitim programına kayıt olabilmek için ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlardan yeterli puanı almanız gerekmektedir.
Hayır, uzaktan eğitim programına kayıt olmak için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır.
Uzaktan eğitim programında dersler genellikle online olarak verilmektedir. Ancak bazı derslerde yüz yüze eğitim veya uygulama gerekebilir. Bu konuda ayrıntılı bilgiye İstanbul Üniversitesi'nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Kayıt işlemleri sırasında belgelerin aslını göndermeniz gerekmemektedir. Belgelerin fotokopileri yeterlidir.
Başvuru sonuçları her yıl değişebilmektedir. Başvuru sonuçları hakkında en güncel bilgilere İstanbul Üniversitesi'nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Öğrenci kontenjanı her yıl değişebilmektedir. Öğrenci kontenjanı hakkında en güncel bilgilere İstanbul Üniversitesi'nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Uzaktan eğitim programında dersler online olarak verildiği için iyi bir internet bağlantısına sahip olmanız önerilmektedir. Ancak İstanbul Üniversitesi'nin belirli bir internet hızı şartı bulunmamaktadır.
Uzaktan eğitim programında aşağıdaki dersler verilmektedir:
Matematik
Fizik
Türk Dili ve Edebiyatı
İngilizce
Kimya
Biyoloji
Uzaktan eğitim programında aşağıdaki programlar kullanılmaktadır:
Zoom
Microsoft Teams
Google Meet
Canvas
Öğrenci kimlik kartını almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Öğrenci işleri birimine başvurun.
Gerekli belgeleri hazırlayın.
Kimlik fotoğrafı çektirin.
Başvurunuzu onaylayın ve öğrenci kimlik kartınızı alın.
Uzaktan eğitim programında staj yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak bazı bölümlerde staj yapma seçeneği olabilir. Bu konuda ayrıntılı bilgiye İstanbul Üniversitesi'nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Harç ücretini ödemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Öğrenci işleri bölümüne girin.
Harç ödeme sayfasına gidin.
Gerekli bilgileri doldurun.
Harç ücretini ödeyin.
Danışman ataması genellikle otomatik olarak yapılmaktadır. Danışmanınız size kayıt işlemleri sırasında bildirilecektir. Danışmanınızla iletişime geçerek ders seçimi ve diğer konularda yardım alabilirsiniz.
İstanbul Üniversitesi internet sitesine girin.
Uzaktan eğitim bölümünü seçin.
İstenen bilgileri doldurun.
Kaydınızı tamamlayın ve onay alın.
İçindekiler
İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?
İstanbul Üniversitesi'nde uzaktan eğitim programına kayıt olmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt Şartları Nelerdir?
Uzaktan eğitim programına kayıt olabilmek için aşağıdaki şartları sağlamanız gerekmektedir:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Lise veya dengi bir okuldan mezun olmak
ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlardan yeterli puanı almış olmak
2. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Kayıt işlemleri için aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekmektedir:
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Diploma veya mezuniyet belgesi fotokopisi
ÖSYM sonuç belgesi fotokopisi
2 adet vesikalık fotoğraf
3. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt Tarihleri Ne Zaman?
Kayıt tarihleri her yıl değişebilmektedir. Kayıt tarihleri hakkında en güncel bilgilere İstanbul Üniversitesi'nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
4. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin Online Başvuru Nasıl Yapılır?
Online başvuru için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Uzaktan eğitim bölümüne girin.
Online başvuru formunu doldurun.
Gerekli belgeleri yükleyin.
Başvuru ücretini ödeyin.
Başvurunuzu onaylayın ve kayıt işlemlerini tamamlayın.
5. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin Hangi Bölümler Mevcut?
İstanbul Üniversitesi'nde uzaktan eğitim programında aşağıdaki bölümler bulunmaktadır:
İktisat
İşletme
Hukuk
Tarih
Psikoloji
İletişim
6. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt Ücreti Ne Kadar?
Kayıt ücreti her yıl değişebilmektedir. Kayıt ücreti hakkında en güncel bilgilere İstanbul Üniversitesi'nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
7. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin Sınav Şartı Var mı?
Evet, uzaktan eğitim programına kayıt olabilmek için ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlardan yeterli puanı almanız gerekmektedir.
8. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin Yaş Sınırı Var mı?
Hayır, uzaktan eğitim programına kayıt olmak için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır.
9. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin Yüz Yüze Eğitim Gerekiyor mu?
Uzaktan eğitim programında dersler genellikle online olarak verilmektedir. Ancak bazı derslerde yüz yüze eğitim veya uygulama gerekebilir. Bu konuda ayrıntılı bilgiye İstanbul Üniversitesi'nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
10. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin Hangi Belgelerin Aslını Göndermek Gerekiyor?
Kayıt işlemleri sırasında belgelerin aslını göndermeniz gerekmemektedir. Belgelerin fotokopileri yeterlidir.
11. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?
Başvuru sonuçları her yıl değişebilmektedir. Başvuru sonuçları hakkında en güncel bilgilere İstanbul Üniversitesi'nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
12. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin Öğrenci Kontenjanı Kaçtır?
Öğrenci kontenjanı her yıl değişebilmektedir. Öğrenci kontenjanı hakkında en güncel bilgilere İstanbul Üniversitesi'nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
13. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin İnternet Hızı Şartı Var mı?
Uzaktan eğitim programında dersler online olarak verildiği için iyi bir internet bağlantısına sahip olmanız önerilmektedir. Ancak İstanbul Üniversitesi'nin belirli bir internet hızı şartı bulunmamaktadır.
14. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin Hangi Dersler Verilmektedir?
Uzaktan eğitim programında aşağıdaki dersler verilmektedir:
Matematik
Fizik
Türk Dili ve Edebiyatı
İngilizce
Kimya
Biyoloji
15. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin Hangi Programlar Kullanılıyor?
Uzaktan eğitim programında aşağıdaki programlar kullanılmaktadır:
Zoom
Microsoft Teams
Google Meet
Canvas
16. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin Öğrenci Kimlik Kartı Nasıl Alınır?
Öğrenci kimlik kartını almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Öğrenci işleri birimine başvurun.
Gerekli belgeleri hazırlayın.
Kimlik fotoğrafı çektirin.
Başvurunuzu onaylayın ve öğrenci kimlik kartınızı alın.
17. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin Staj Gerekiyor mu?
Uzaktan eğitim programında staj yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak bazı bölümlerde staj yapma seçeneği olabilir. Bu konuda ayrıntılı bilgiye İstanbul Üniversitesi'nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
18. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin Harç Ücreti Nasıl Ödenir?
Harç ücretini ödemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Öğrenci işleri bölümüne girin.
Harç ödeme sayfasına gidin.
Gerekli bilgileri doldurun.
Harç ücretini ödeyin.
19. İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri İçin Danışman Ataması Nasıl Yapılır?
Danışman ataması genellikle otomatik olarak yapılmaktadır. Danışmanınız size kayıt işlemleri sırasında bildirilecektir. Danışmanınızla iletişime geçerek ders seçimi ve diğer konularda yardım alabilirsiniz.
İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?
İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? |
1. İstanbul Üniversitesi internet sitesine girin. |
2. Uzaktan eğitim bölümünü seçin. |
3. Kayıt işlemleri sayfasına gidin. |
4. İstenen bilgileri doldurun. |
5. Kaydınızı tamamlayın ve onay alın. |
İstanbul Üniversitesi internet sitesine girin.
Uzaktan eğitim bölümünü seçin.
İstenen bilgileri doldurun.
Kaydınızı tamamlayın ve onay alın.