Son Konular

İstanbul'da Matematik Okuryazarlığı Eğitimi Verildi

Credits
1.229.824
istanbul-da-matematik-okuryazarligi-egitimi-18791137_amp.jpg

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde düzenlenen "Matematik Okuryazarlığı Eğitimi" semineri, Fatih'te Çapa Fen Lisesi'nde gerçekleşti. Seminere, İstanbul genelinde görev yapan sınıf ve matematik öğretmenleri yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürü Savaş Doğan, matematik okuryazarlığının temelde okulda öğretilen matematiğin günlük hayatta nasıl kullanılabileceğini vurgulayarak, konunun uluslararası alanda özellikle 2015 yılından bu yana OECD tarafından önemsendiğini belirtti. Matematik okuryazarlığı, diğer alanlarla birlikte sıkça gündeme gelen bir kavram haline geldi.

OECD'nin yapay zeka konusunu da ele aldığını dile getiren Doğan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür'ün talimatıyla matematik okuryazarlığı alanında çalışmalar yapıldığını açıkladı. Seminere katılan 181 öğretmen ve 7 akademisyenin, okul matematiğini günlük hayatla birleştirecekleri belirtildi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Ergene, seminerde "Matematik Okuryazarlığına Yapay Zeka Dokunuşu: Kuramdan Uygulamaya" konulu bir konferans verdi. Ergene, yapay zekanın matematik eğitiminde nasıl kullanılabileceği konusunda öğretmenleri bilgilendirdi.

Seminerde, matematik okuryazarlığının önemi vurgulanarak yeni öğretim programının temel ilkeleri öğretmenlere aktarıldı. Eğitimin süreç odaklı ve öğrenci merkezli olması, günlük yaşamla ilişkilendirilen matematiksel bağlamların kullanılması üzerinde duruldu.

Katılımcılar arasında yer alan matematik öğretmenleri, seminerin ufuklarını genişletici ve faydalı olduğunu belirtirken, matematik okuryazarlığının sınavlarda büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladılar. Seminer sonunda öğretmenlere katılım belgeleri verilecek ve sürecin izleme ve değerlendirme aşamasına geçilecek.

Bartın'da Garaj Alev Aldı: Otomobil Kullanılamaz Durumda!

156 Kilogram Uyuşturucu: Büyük Operasyonun Ardından Yakalandı!

1. Konular

1. 1.281.112
  2. Mesajlar

1. 1.678.502
  3. Kullanıcılar

1. 31.757
  4. Son üye

Geri
Üst Alt