Son Konular

İstanbul'da YKS Sınavında Kimlik Sorunu ve Sıradışı Karşılama Olayı

Credits
1.230.245
white.jpg

İstanbul'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) katılmak isteyen bir öğrenci, beklenmedik bir durumla karşılaştı. ÖSYM tarafından düzenlenen 2025 YKS'nin heyecanla beklenen AYT ve YDT oturumları sona erdi.

2025-YKS'nin AYT bölümünde adaylar, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinde toplamda 160 soruya cevap verdiler. Sınav maratonunda ter döken adaylar, zorlu sorularla mücadele ettiler.

Sultangazi'deki İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda bir kız öğrenci, sınava sürücü belgesiyle girmek istediğinde sürpriz bir engelle karşılaştı ve içeri alınmadı. Bu durum karşısında büyük üzüntü yaşayan öğrenciye bazı veliler de destek verdi.

Öte yandan, Bahçelievler'deki Ali Şükrü Sula Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde sınavdan çıkan gençler, coşkulu bir şekilde davul zurna eşliğinde karşılandı. Gençlerin neşeli kutlamasına veliler de eşlik ederken, okulun önünde keyifli anlar yaşandı.

Yabancı Dil Testi (YDT) ise Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde gerçekleşti. Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Arda Bademci ve Bora Kutluk, AYT oturumunu zorlu bulurken YDT'de daha başarılı olduklarını belirttiler. Sınavın sona ermesiyle birlikte öğrenciler, bir sonraki aşamayı merakla beklemeye başladılar.

Kaçak Mahkum Kayseri'de Tutuklandı: 15 Yıl Hapis Cezası Bekliyor

Sivas'ta Otomobil Şarampole Uçtu: 3 Yaralı!

Benzer Konular

ÖSYM'nin duyurusuna göre, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk bölümü olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün gerçekleştirilecek. Diğer yandan, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) yarın yapılacak, Yabancı Dil Testi (YDT) ise pazar günü uygulanacak. AYT sabah, YDT ise öğleden sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk bölümü olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Bu yıl, 2 milyon 560 bin 649 adayın katıldığı YKS'nin ilk oturumu TYT, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere toplamda 120 sorudan oluştu ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2025-YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Türkiye genelinde 81 il ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan 250 sınav merkezinde düzenlendi. YKS'nin TYT oturumunun ardından bugün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2025? Bu yıl Türkiye genelinde 2 milyon 560 bin 649 adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk aşaması olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tamamlandı. Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere toplamda 120 sorunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
2025 YKS TYT Soruları ve Cevapları Ne Zaman Açıklanacak? Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tamamlandı ve gözler şimdi soruların açıklanacağı tarihe çevrildi. TYT'nin ardından yapılacak diğer oturumlar da merakla bekleniyor. TYT sınavı bugün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.680
  3. Kullanıcılar

1. 31.779
  4. Son üye

Geri