haberci
Meraklı Üye

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) birinci oturumu İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleşti. Sınava katılan öğrenciler, sınav deneyimlerini medya ile paylaştı.
YKS'nin TYT birinci oturumu, sabah saat 10.15'te başladı ve İstanbul Üniversitesi öğrencileri için heyecan dolu anlar yaşattı. Sınavın ardından öğrencilerin aileleri, çocuklarının sınavdan çıkmasını Üniversite'nin önünde bekledi.
Erken saatlerde okullara gelen öğrenciler, sınav salonlarına alındı ve TYT'nin birinci oturumunda adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinde toplam 120 soru yöneltilirken, adaylara 165 dakika süre verildi.
Bir öğrenci sınavı şu sözlerle değerlendirdi: "Sınav süresi yeterliydi ve genel olarak iyi geçti. Herkesin emeğinin karşılığını almasını umuyorum. Paragraf ve fen bilgisi soruları, özellikle İslam Tarihi konuları kolaydı. Sınava odaklanmak gerçekten önemli."
Başka bir öğrenci Doruk Yürük ise şunları dile getirdi: "Sınavım kolaydı çünkü bu yıl iyi bir şekilde hazırlandım. Sözel bölümde başarılı oldum. Fen ve matematik sorularına pek bakmadım."
Diğer bir aday ise şunları söyledi: "Sınav soruları genel olarak kolaydı. Daha fazla çalışmış olsaydık daha iyi bir performans sergileyebilirdik. Matematik bana zor geldi ama Türkçe ve sosyal bilimler kolaydı. Şu anda sağlık bakanlığında şoför olarak çalışıyorum."
YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT), yarın sabah saat 10.15'te yapılacak. - İSTANBUL