Son Konular

İstanbul'dan Sakarya'ya Taşınan Çift, Arıcılıkla Yepyeni Bir Başlangıç Yaptı.

Credits
1.232.811
white.jpg

İstanbul'daki karmaşadan sıkılarak Sakarya'nın huzurlu atmosferine yerleşen Fatma Deniz ve Ersan Uğur Gör çifti, yeni bir yaşam tarzına adım attı ve arıcılık işine girişti.

Reklam sektöründe uzun yıllar emek veren 49 yaşındaki Ersan Uğur Gör ve 10 yıl boyunca fotoğrafçılık yapan eşi 43 yaşındaki Fatma Deniz Gör, geçen yıl İstanbul'un telaşından uzaklaşarak daha sakin bir hayatı tercih ettiler.

Sakarya'nın Kocaali ilçesine bağlı Yalpankaya Mahallesi'ne yerleşen çift, doğa ile iç içe bir hayatı benimsedi. Kestane balı üretiminin yaygın olduğu bu bölgede arıcılığa adım atan çift, kovan sayılarını artırarak markalarını oluşturmayı ve ürünlerini sosyal medya ve e-ticaret platformlarında satışa sunmayı planlıyor.

Eğitimlerini ilerletmek adına Düzce Üniversitesi Yığılca Meslek Yüksekokulu Arıcılık Programı'nda okuyan Fatma Deniz Gör, ilerleyen süreçte arı sütü üretimine odaklanmayı hedefliyor.

"Genç neslin bu alana daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini düşünüyorum" diyen Fatma Deniz Gör, arıcılığa eşinin ilgisi sayesinde adım attığını belirtti. Kendisinin de eğitim alarak sektörde uzmanlaşmayı seçtiğini ifade eden Gör, arıcılığın detaylarını öğrenerek yeniliklere açık olmanın önemine vurgu yaptı.

Arıcılığın sadece bal üretimi olmadığını belirten Gör, arı sütü, polen, propolis gibi farklı ürünlerin bulunduğunu ve sektörün ticari açıdan önemli olduğunu dile getirdi. Kendilerini sürekli geliştirmeyi ve arıcılığa daha fazla önem vermeyi planladıklarını söyleyen Gör, arıların merak uyandıran ve heyecan veren bir canlı olduğunu vurguladı.

Kestane balının yüksek besin değeri ve ekonomik potansiyeline değinen Gör, gelecekte arı sütü üretimine yöneleceklerini ve Türkiye'de bu alanda daha etkin olmayı hedeflediklerini belirtti.

Arıcılığın zorluğuna rağmen birlikte çalışarak süreci yönettiklerini ifade eden çift, karşılıklı desteklerinin işlerini daha ileriye götürmelerinde önemli bir etken olduğunu aktardı.

Ersan Uğur Gör, arıcılığı profesyonel bir şekilde yürütmeyi hedeflediklerini ve eşinin bilgi birikimi ve araştırmacı ruhu sayesinde başarılı olacaklarına inandığını söyledi. Vizyonlarının net olduğunu ve hedeflerine odaklandıklarını belirten Gör, her işte olduğu gibi arıcılıkta da açık fikirli olmanın önemine vurgu yaptı.

Afyon'da Motosikletli Polisler Sınav Adaylarına Destek Verdi

Kocaeli'de Öğrenciler YKS'nin İlk Oturumuna Girdi - Sınav Heyecanı!

1. Konular

1. 1.281.259
  2. Mesajlar

1. 1.679.000
  3. Kullanıcılar

1. 31.792
  4. Son üye

Geri
Üst Alt