Modoratör
Yeni Üye
Isteğimi mazur görün ne demek?
Arkadaş ortamı veya farklı sosyal ortamlarda sıkça duyulan mazur görmek kelimesi, bazı kişiler tarafından anlamı tam bilinmeyen kelimedir. Mazur görmek kelimesinin TDK anlamı ise kusura bakmamak, görmek, bağışlamak ve affetmek şeklindedir.
Beni mağdur görün ne demek?
kusura bakmamak, hoş görmek, bağışlamak, affetmek.
Mazur olmak nedir?
Mazur olmak nedir?
Daha çok "mazur görmek" şeklinde kullanılan mazur kelimesi, "uzr" sözcüğünden türetilmiştir. Uzr, birine karşı hatalı davranmak ve kabahatli olmak anlamına gelir. Mazur ise, özrü olan ve affedilmeyi hak eden kişi demektir.
Mazur görmek mi mazur görmek mi?
Mazur görmek mi mazur görmek mi?
Daha çok "mazur görmek" kalıbını kullanıyoruz. "Beni mazur gör." yani "Beni hoş gör, affet." "Tehlikeye mazur kalmak" ya da "Beni maruz gör." söyleyişleri doğru değil.
Mazur mu mahsur mu?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Mahsur şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mahzur şeklinde olmalıdır.
Mazeretsiz ne anlama gelir?
MÂZERETSİZ. sıf. 1. Mâzereti, geçerli bir özrü olmayan.
Mazur görmek nasıl yazılır?
Mazur görmek nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Mağzur şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mazur şeklinde olmalıdır.
Mahzur görmek ne demek?
Mahzur görmek ne demek?
Sakıncalı bulmak.
Mağdur oldum ne demek?
haksızlığa uğramak anlamındaki söz.
Maruz mazur mu?
Bu kelime genellikle Mağruz şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Maruz şeklinde olmalıdır.
Mazur nasıl yazılır TDK?
Mazur nasıl yazılır TDK?
"Mazur mu?" yoksa "Mağzur mu?" Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Mağzur şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mazur şeklinde olmalıdır.
Mahzur ne demek TDK?
Mahzur ne demek TDK?
Mahzur sözcüğü TDK tarafından "sakınca" ve "engel" şeklinde tanımlanmıştır. Mahzur sözcüğü "-kalmak" fiilinin eklenmesiyle birlikte kullanılmamaktadır. Yani, "bir yerden çıkamamak, kuşatılmak, sarılmak, çevrilmek" anlamı için "mahsur kalmak" fiili kullanılmalıdır.
Mazalet ne demek?
Bir şeyden kurtulmak veya kaçınmak için ileri sürülen gerekçe, bahane. Özür.
Maruzatım var ne demek?
Maruzatım var takmaması, bir isteğim, dileğim var demektir. Genellikle yüksek makamlardan ya da kişilerden bir istekte bulunmak ya da bilgi talep etmek için kullanılır.