- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.607
- Meslek
- Webmaster
Işverenin eğitim verme yükümlülüğü nedir?
İşverenin eğitim yükümlülüğüne ilişkin olarak; işçiye işi ile ilgili riskler hakkında yeterli bilgi sunmak ve kendisine verilen işi güvenle yapmasını sağlayacak uygun eğitimi vermek, risklerin kaynağında yok edilmesi ve kontrollü ürünler hakkında eğitim ve öğretim programı geliştirmek sayılabilir.
İş sağlığı ve güvenliği kurulunda aşağıdaki çalışanlardan hangileri yer almalıdır?
İSG Kurulları: İşveren / İşveren Vekili; İş Güvenliği Uzmanı; İşyeri Hekimi; Çalışan Baş Temsilcisi/Çalışan Temsilcisi; İnsan Kaynakları, Personel, Sosyal İşler veya İdari ve Mali İşlerden bir kişi; varsa sivil savunma uzmanı ve varsa ustabaşı, formenden oluşur.
Iş güvenliği kurul eğitimi kaç saat?
İSG Kurul üyelerinin eğitim süresine dair ilgili yönetmelikte belli bir saat belirtilmemiştir. Eğitim süresinin işyeri ve yapılan işlerin özellikleri, çalışanlar ve kurul üyelerinin yeterlik ve yetkinliğine göre belirlenmesi gerekir. Ancak yapılan eğitimin en az 6 ila 16 saat arasında verilmesi uygun olacaktır.
İşveren İSG eğitimi vermek zorunda mı?
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve kanunun yürütülmesine ilişkin çıkarılmış olan Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerince iş yerlerinde çalışanlara "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" verilmesi yasal bir zorunluluktur.
İş sağlığı ve güvenliği kurulu kaç çalışan?
İş sağlığı ve güvenliği kurulu yedi kişiden oluşmaktadır; 1) İşveren veya işveren vekili, 2) İş güvenliği uzmanı, 3) İşyeri hekimi, 4) İnsan kaynakları, personel, sosyal işler veya idari ve mali işleri yürütmekle görevli bir kişi, Örnek; 48 çalışanı bulunan A işyeri, B işyerinden hizmet almaktadır.
Risk değerlendirme ekibi eğitimi kaç saat?
KATILIMCI PROFİLİ: Risk Değerlendirmesi yapacak olan tüm personel ve İş Güvenliği Uzmanları. EĞİTİM SÜRESİ: Risk Değerlendirme Raporu Hazırlama Eğitimi: 2 Gün (16 Saat) teorik ve uygulama olarak düzenlenmektedir.