haberci
Efsanevi Üye

İsviçre Dışişleri Bakanlığı, Gazze'deki insani yardım dağıtım noktalarında meydana gelen sivil ölümlerden büyük endişe duyduğunu belirtti.
Dışişleri Bakanlığının resmi hesabından yapılan paylaşıma göre, Gazze'de faaliyet gösteren Gazze İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan yardım dağıtım sistemi üzerinde derinlemesine bir değerlendirme yapıldı.
Söz konusu paylaşımda, sivil kayıpların yaşandığı yardım noktalarıyla ilgili endişeler dile getirildi ve bağımsız soruşturmaların yapılması çağrısında bulunuldu.
Ayrıca, militarize edilmiş yardımın insani değerlere ve uluslararası normlara zarar verdiği vurgulandı ve insani yardım faaliyetlerinin güvenli ve engelsiz bir şekilde sürdürülmesi gerektiği belirtildi.
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Gazze İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla kurulan yardım merkezlerine düzenlediği saldırılarda 549 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin yaralandığı ifade edildi.
Açıklamada, bu yardım merkezlerinin "ölüm tuzakları" olarak adlandırıldığı ve 39 kişinin de hala kayıp olduğu bilgisi verildi.