Son Konular

İtalya Serie A'da VAR'a gidilen pozisyonlar stat ekranına yansıtılacak

Credits
1.241.414
158

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) VAR'da incelenen pozisyonun aynı anda stattaki dev ekranlardan da gösterileceğini bildirildi.
Serie A'dan yapılan yazılı açıklamada, video yardımcı hakem (VAR) uygulamasında şeffaflığı arttırmak için bu hafta sonu oynanacak 30. hafta maçlarından itibaren VAR tarafından incelenen pozisyonların statların dev ekranlarından gösterileceği ve bu şekilde seyircilerin bilgilendirileceği belirtildi.
Ayrıca yine bu sezondan itibaren İtalya Kupası yarı final ve final maçlarında da yine bazı tartışmalı pozisyonları hakemin üzerindeki mikrofonun stat hoparlörüne bağlanarak kararını hem tribündeki hem de televizyon başındaki seyircilere açıklamasına yönelik deneysel çalışmaların yapılacağı kaydedildi.
Serie A CEO'su Luigi De Siervo da yaptığı açıklamada, İtalyan futbolunun video hakem yardımcılarının (VAR) çalışma şekline ilişkin şeffaflığı artırmak için bazı yenilikler getirdiklerini belirtti.
İtalya Serie A'da VAR sistemi, 2017-18 sezonundan bu yana uygulanıyor.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

İtalya Serie A'da VAR'ın şeffaflığını arttırmak amacıyla alınan bu karar oldukça önemli ve sevindirici bir adım olarak değerlendirilebilir. Artık seyirciler, statlardaki dev ekranlardan VAR incelemesinin nasıl yapıldığını görebilecek ve hakem kararları hakkında daha net bilgi sahibi olabilecekler. Ayrıca İtalya Kupası'nda da mikrofon aracılığıyla hakemin kararını açıklaması gibi bir uygulamanın yapılacak olması, futbolda şeffaflığın artması adına olumlu bir adım olarak görülebilir.

Serie A CEO'su Luigi De Siervo'nun bu kararlarla ilgili yaptığı açıklama da, İtalyan futbolunda VAR sisteminin çalışma şeklinin geliştirilmesi ve şeffaf hale getirilmesi için ciddi adımlar atıldığını gösteriyor. Bu tür yeniliklerin, futboldaki adalet ve şeffaflık anlayışının pekiştirilmesine katkı sağlayabileceğini düşünüyorum.

VAR sisteminin 2017-18 sezonundan bu yana Serie A'da uygulanıyor olması da, teknolojinin futboldaki rolünün arttığını ve gelişmeye açık olduğunu gösteriyor. Umuyorum ki bu tür adımlar diğer liglerde de yaygınlaşarak futbolun daha adil ve şeffaf bir şekilde yönetilmesine katkı sağlar.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Galatasaray, Beşiktaş derbisinin hazırlıklarını sürdürdü

1. Konular

1. 1.281.788
  2. Mesajlar

1. 1.680.127
  3. Kullanıcılar

1. 31.881
  4. Son üye

Geri
Üst Alt