- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.264
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.074
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.607
- Meslek
- Webmaster
İtalyanlar neden makarna sever?
Zaman içerisinde, ucuzluğu, raf ömrü ve çok yönlülüğü, makarnanın İtalyan kültüründe derin bir yere sahip olmasına neden olmuştur. Ilıman Akdeniz ikliminde yetişen taze sebze ve otlar sayesinde, İtalyanlar pek çok lezzetli sos yaratmayı başarmışlardır.
İtalya'da makarnaya ne denir?
İtalya'da makarnaya ne denir?
Makarna
Bir dükkanın vitrinindeki farklı makarna çeşitleri (Venedik, İtalya)
Ülke(ler) | İtalya
Bölgesi | Sicilya
Ana malzemeler | Durum buğdayı unu
İtalyan usulü makarna nasıl yapılır?
Cevabı yemek yazarı ve artizan pasta üreticisi Silvana Lanzetta veriyor:
- 1- Makarna haşlama suyuna asla yağ koymayın.
- 2- Suyu kaynatın.
- 3- Tuzu su kaynadıktan sonra ekleyin.
- 4- Asla altını kısmayın.
- 5- Spagettileri ya da diğer uzun makarnaları kırmayın.
- 6- Dişinizden başka bir şeye güvenmeyin.
İtalyanlar makarnanın yanında ne içer?
İtalyanlar makarnanın yanında ne içer?
Sonra sırasıyla; makarna, et veya balık, salata, peynir çeşitleri, meyve, tatlı, kahve ve son olarak mide rahatlatıcı grappa. 2. Makarna ile ekmek yiyenimiz elbet vardır. Eğer yolunuz bir gün İtalya'ya düşerse makarna ile ekmek yemenin İtalyanlar tarafından uygun görülmediğini bilmeniz gerekiyor.
Italyan usulü makarna hamuru nasıl yapılır?
Derin bir kaseye elenmiş unu koyun. Üzerine çırpılmış yumurtayı ve tuzu ekleyerek sert bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz bu hamuru dörde bölün ve merdane ile ince yufkalar açın. Bu yufkaların iki tarafını da yapışmaması için unlayın.
Italyan domates sosu nasıl yapılır?
Italyan domates sosu nasıl yapılır?
- Sos tenceresine zeytinyağı ve soğan konarak orta ateşte 2-3 dakika kavrulur.
- Sarımsak ilave edilerek 1 dakika daha kavrulur.
- Salça, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edilerek 2 dakika daha kavrulur.
- Rendelenmiş domates ilave edilerek önce orta, sonra kısık ateşte toplam 1 saat kadar, sos koyulaşana kadar pişirilir.
Italyanlar ne içer?
Makarna, pizza, risotto, hamur işine dayanan birçok tuzlu ve tatlılar, soslarda ise; balzamik sos, fesleğen sos, domates sos, zeytinyağı her yerde bulabileceğiniz vazgeçilmezleri. E bir de tabi ki İtalyan şarabı ve peyniri! Kahveleri ise onların en özel içeceği. Kahve içmeden neredeyse kimse güne başlamaz diyebilirim.