haberci
Efsanevi Üye

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, İSTAÇ Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökmen Togay, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı oldu. Togay'ın ifadesine göre, örgütsüz ve kontrolsüz bir yapıda çalışan 70-80 kişi, farklı iştiraklerde çalışıyor gibi görünse de aslında İSTAÇ'ta faaliyet gösteriyordu.
Togay, etkin pişmanlık çerçevesinde verdiği ifadede, İstanbul Yönetim Ajansı'nın kurulmasıyla birlikte işlerin resmileştiğini ve bu sürecin birçok kişiyi rahatsız ettiğini belirtti. İBB iştirakleriyle yapılan danışmanlık sözleşmeleriyle, şüpheli işlemlerin resmileştiğini ve İBB kaşesinin yetkililer tarafından kullanıldığını açıkladı.
Etkin pişmanlık kapsamında ifade veren Togay, İSTAÇ'a genel müdür olarak atandığında bazı sorunlarla karşılaştığını ve bu sorunları çözmek için çaba harcadığını dile getirdi. Togay'ın açıklamalarına göre, bazı firmalarla yapılan sözleşmelerde uygunsuzluklar tespit edildi ve gerekli önlemler alındı.
Togay'ın ifadesine göre, İSTAÇ'ta çalıştığı süre boyunca hiçbir suça karışmadığını ve örgüt hiyerarşisinin dışında olduğunu vurgulayan Togay, sahip olduğu deneyim ve başarılar nedeniyle göreve getirildiğini belirtti. Togay'ın sözlerine göre, görev süresi boyunca şeffaf ve adil bir yönetim anlayışı benimsemiş ve herhangi bir yasa dışı faaliyete müsamaha göstermemiştir.