Modoratör
Efsanevi Üye
ITU 2021-2022 online mi?
Güz yarıyılında açılacak olan bahar yarıyılı dersleri, çevrimiçi yürütülecektir. TUR, ATA, ING 201, EKO201E, ING103CO/ES, seçmeli yabancı dil dersleri daha önce Senato tarafından karar verildiği şekilde 2021-2022 Güz yarıyılında çevrimiçi yürütülecektir. Gerektiğinde BIL kodlu dersler çevrimiçi yürütülebilecektir.
ITÜ 2021-2022 Uzaktan eğitim mi?
İstanbul Teknik Üniversitesi ailesi olarak, öğrencilerimizin, öğretim üyelerimizin ve idari çalışanlarımızın sağlığını korumaya yönelik hassasiyetimiz nedeniyle, salgın hastalık koşullarında 2020-2021 Güz yarıyılında lisans ve lisansüstü seviyede eğitim-öğretimin "uzaktan öğretim" yöntemiyle yürütülmesine karar …
Üniversite online eğitim katılım zorunlu mu?
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerde teorik derslerin tamamı için uzaktan eğitimin zorunlu olmadığı açıklandı. Açıklamada, "Hangi dersleri uzaktan öğretim yöntemleriyle yapacağı, bu zorlu süreçle sınırlı kalmak kaydıyla, üniversitelerimizin yetkili karar organlarınca karara bağlanacaktır" denildi.
ITÜ 2021-2022 Yüz Yüze mi?
ITÜ 2021-2022 Yüz Yüze mi?
2021-2022 akademik yılı güz yarıyılında Lisans ve UOLP İngilizce Hazırlık Programlarında eğitim-öğretim faaliyetleri yüz yüze yürütülecektir. Gerektiğinde öğrencilerin bulundukları düzeye göre bazı dersler çevrimiçi olarak gerçekleştirilebilecektir. Tüm öğrencilerimize duyurulur.
ITÜ 2021-2022 Ne Zaman Açılacak?
ITÜ 2021-2022 Ne Zaman Açılacak?
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans Akademik Takvimi
GÜZ YARIYILI | TARİH
Tüm Lisans Öğrencilerine Tekrardan WEB Kaydının Açılması | 30 Eylül 2021 Saat:10:00 Başlangıç -01 Ekim 2021 Saat:17:00 Bitiş
İTÜ Açılış Tarihi | 1 Ekim 2021
Güz Yarıyılı Başlangıcı | 4 Ekim 2021
Oryantasyon (Akademik Danışmanlık Dersinde) | 6 Ekim 2021
Üniversite Uzaktan eğitimde canli derslere girmek zorunlu mu?
Uzaktan Eğitim'de Canlı Derse Girmek Zorunlu Mu? İnternet üzerinden gerçekleştirilen EBA canlı derslere girmenin zorunlu olduğuna dair bir resmi açıklama yok fakat EBA sisteminde her bir öğrencinin derslere katılım durumu, hangi derse girip girmediği kayıt altında tutuluyor ve öğretmenler tarafından takip edilebiliyor.
Üniversitede canli derslere girmek zorunlu mu?
Canlı derslere katılın zorunlu değil. Ancak uzaktan öğrenme sistemindeki tüm etkinliklerin (ders vidosu, canlı ders, ders içerikleri vb) en az %50 oranında takip etmeniz gerekmekte.
Canlı derse girmeyince yok yazılıyor mu?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yapmış olduğu açıklamada eba üzeriden yapılan canlı derslerde yoklama alınması gibi bir durum olmadığını belirtti.