S
SoruCevap
Guest
İTÜ Kütüphaneye Nasıl Girilir? İstanbul Teknik Üniversitesi Kütüphane giriş yöntemleri hakkında bilgi almak isteyenler için bu yazıda İTÜ Kütüphaneye Nasıl Girilir? sorusunun cevabını vereceğiz. İlk olarak, İTÜ öğrencileri öğrenci kimlik kartları ile kütüphaneye giriş yapabilirler. Öğrenci kimlik kartınızı yanınızda bulundurmayı unutmayın. İTÜ personeli ve mezunları da kimlik kartları ile kütüphaneye erişebilirler. Ayrıca, İTÜ dışından gelen araştırmacılar ve ziyaretçiler önceden randevu alarak kütüphaneye giriş yapabilirler. Kütüphaneye giriş saati ve kurallarını önceden öğrenmek için İTÜ Kütüphane resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
İçindekiler
[h3][/h3]
1. Adım: İTÜ Öğrenci Kimliği veya Ziyaretçi İşlemleri
İTÜ öğrencisiyseniz, kütüphaneye giriş yapabilmek için İTÜ öğrenci kimliğinizi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Eğer İTÜ öğrencisi değilseniz, kütüphaneye ziyaretçi olarak giriş yapabilirsiniz. Bunun için kütüphane girişindeki ziyaretçi işlemleri masasına başvurmanız gerekmektedir.
2. Adım: Kütüphane Giriş Kontrolü
Kütüphane girişinde güvenlik kontrolünden geçmeniz gerekmektedir. Bunun için çantanızı ve diğer eşyalarınızı X-ray cihazından geçirmeniz ve metal dedektöründen geçmeniz gerekmektedir. Bu kontrollerin amacı, kütüphane içerisinde güvenliği sağlamaktır.
3. Adım: Kütüphane Kullanım Kuralları
Kütüphaneye giriş yaptıktan sonra, kütüphane kullanım kurallarına uymalısınız. Bu kurallar arasında sessiz olma, cep telefonlarınızı sessize almanız veya kütüphane içerisinde telefon kullanmamanız, kitapları düzenli bir şekilde yerine koyma ve kütüphane malzemelerine zarar vermemek gibi kurallar bulunmaktadır. Bu kurallara uymamanız durumunda kütüphane personeli tarafından uyarılabilir veya kütüphaneden çıkartılabilirsiniz.
4. Adım: İçerideki Hizmetlerden Yararlanma
Kütüphane içerisindeki hizmetlerden yararlanmak için uygun bölümleri tercih edebilirsiniz. İTÜ kütüphanesinde genellikle ders kitapları, referans kitapları, dergiler, makaleler ve diğer kaynaklar bulunmaktadır. Bu kaynakları kullanmak için ilgili bölüme giderek araştırmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
5. Adım: Kütüphane Çıkışı
Kütüphane kullanımınızı tamamladıktan sonra çıkış yapabilirsiniz. Çıkışta, kütüphane personeli tarafından kitapların kontrolleri yapılabilir. Eğer herhangi bir kitabı kütüphane dışına çıkarmak istiyorsanız, bu durumu kütüphane personeline bildirmeniz gerekmektedir.
İTÜ kütüphanesine giriş yapmak için yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir. Bu adımları takip ederek kütüphane hizmetlerinden faydalanabilir ve araştırmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
[h3][/h3]
İTÜ Kütüphaneye Nasıl Girilir?
Öğrenciler için giriş ücretsizdir, diğer kullanıcılar için ise ücretlidir.
Kütüphane hafta içi 08:30-21:00 saatleri arasında açıktır.
İTÜ personeli, mezunları ve araştırmacılar kütüphane kaynaklarından faydalanabilirler.
Kütüphane içerisindeki bilgisayarları kullanmak için rezervasyon yapmanız gerekmektedir.
İçindekiler
[h3][/h3]
İtü Kütüphaneye Nasıl Girilir?
[h3][/h3]İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) kütüphanesine giriş yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:1. Adım: İTÜ Öğrenci Kimliği veya Ziyaretçi İşlemleri
İTÜ öğrencisiyseniz, kütüphaneye giriş yapabilmek için İTÜ öğrenci kimliğinizi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Eğer İTÜ öğrencisi değilseniz, kütüphaneye ziyaretçi olarak giriş yapabilirsiniz. Bunun için kütüphane girişindeki ziyaretçi işlemleri masasına başvurmanız gerekmektedir.
2. Adım: Kütüphane Giriş Kontrolü
Kütüphane girişinde güvenlik kontrolünden geçmeniz gerekmektedir. Bunun için çantanızı ve diğer eşyalarınızı X-ray cihazından geçirmeniz ve metal dedektöründen geçmeniz gerekmektedir. Bu kontrollerin amacı, kütüphane içerisinde güvenliği sağlamaktır.
3. Adım: Kütüphane Kullanım Kuralları
Kütüphaneye giriş yaptıktan sonra, kütüphane kullanım kurallarına uymalısınız. Bu kurallar arasında sessiz olma, cep telefonlarınızı sessize almanız veya kütüphane içerisinde telefon kullanmamanız, kitapları düzenli bir şekilde yerine koyma ve kütüphane malzemelerine zarar vermemek gibi kurallar bulunmaktadır. Bu kurallara uymamanız durumunda kütüphane personeli tarafından uyarılabilir veya kütüphaneden çıkartılabilirsiniz.
4. Adım: İçerideki Hizmetlerden Yararlanma
Kütüphane içerisindeki hizmetlerden yararlanmak için uygun bölümleri tercih edebilirsiniz. İTÜ kütüphanesinde genellikle ders kitapları, referans kitapları, dergiler, makaleler ve diğer kaynaklar bulunmaktadır. Bu kaynakları kullanmak için ilgili bölüme giderek araştırmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
5. Adım: Kütüphane Çıkışı
Kütüphane kullanımınızı tamamladıktan sonra çıkış yapabilirsiniz. Çıkışta, kütüphane personeli tarafından kitapların kontrolleri yapılabilir. Eğer herhangi bir kitabı kütüphane dışına çıkarmak istiyorsanız, bu durumu kütüphane personeline bildirmeniz gerekmektedir.
İTÜ kütüphanesine giriş yapmak için yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir. Bu adımları takip ederek kütüphane hizmetlerinden faydalanabilir ve araştırmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
[h3][/h3]
İtü Kütüphaneye Nasıl Girilir?
[h3][/h3]İTÜ Kütüphaneye Nasıl Girilir? |
İTÜ kütüphanesine giriş için İTÜ öğrenci kimliği kartı gerekmektedir. |
Giriş yaparken, cihazlarda el dezenfektanı kullanmayı unutmayınız. |
Kitap teslim etmek veya almak için ödünç alma masalarını kullanabilirsiniz. |
Kütüphane içerisinde sessiz olunmasına dikkat ediniz. |
Kitapları raftan çıkarmadan önce call number (çağrı numarası) kontrol ediniz. |
İTÜ Kütüphaneye Nasıl Girilir?
Öğrenciler için giriş ücretsizdir, diğer kullanıcılar için ise ücretlidir.
Kütüphane hafta içi 08:30-21:00 saatleri arasında açıktır.
İTÜ personeli, mezunları ve araştırmacılar kütüphane kaynaklarından faydalanabilirler.
Kütüphane içerisindeki bilgisayarları kullanmak için rezervasyon yapmanız gerekmektedir.