Son Konular

IYS kaydi nasil yapilir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

İYS kaydı nasıl yapılır?

İYS'ye başvuru online olarak e-devlet ya da www.iys.org.tr üzerinden şirket imza yetkilisinin elektronik imzası ile gerçekleştirilebilmektedir.

Ileti yönetim sistemi kimleri kapsıyor?

Sesli arama, e-posta veya sms gibi ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler İleti Yönetim Sistemi (İYS)'ne kaydolmak zorundadır. Yalnızca sistem üzerinde onayı olan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilebilmektedir.

İYS marka kodu nedir?

İYS marka kodu nedir?
İleti Yönetim Sistemi, hizmet sağlayıcıların ticari elektronik iletilerdeki onayları kaydettikleri bir ulusal veri tabanıdır. Kısaca İYS dediğimiz bu sistem, Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler ile ilgili yönetmelik kapsamında değerlendirilmektedir.

Ticari elektronik ileti izni ne demek?

Firmaların müşterilerine ve müşteri adaylarına ticari elektronik ileti gönderebilmeleri için, öncesinde müşterinin konu hakkında aydınlatılmış ve onayının alınmış olması gerekiyor. Bu onay da yine her türlü elektronik iletişim aracı veya ortamlar vasıtasıyla veya ıslak imza yoluyla veriliyor.

IYS kaydı nedir?

İleti Yönetim Sistemi (İYS), tüm hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemidir. Alıcılar (vatandaşlar) onay verebildikleri gibi, mevcut onayları için ret haklarını da İYS üzerinde kullanabilirler.

IYS ücretli mi?

IYS ücretli mi?
Tüm hizmet sağlayıcılar İYS'yi Temel Hizmetler kapsamında mevzuatın zorunlu kıldığı tüm işlevler için ücretsiz olarak kullanabilirler.

İYS ücretli mi?

İYS kimin?

İleti Yönetim Sistemi (İYS), 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe giren 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun ve Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce sunulan ticari …

İYS sitesi güvenli mi?

İYS sitesi güvenli mi?
İYS, vatandaşların tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek noktada ve güvenli bir biçimde tutmaktadır. Böylece vatandaşlar aynı yerde tüm onay ve ret işlemlerini kolaylıkla yapabilir. Bu amaçla vatandaşlar İYS İnternet sitesi, e-Devlet veya İYS Mobil uygulamasını kullanabilir.

e-Devlet İYS nasıl kullanılır?

e-Devlet üzerinden de bu işlemi yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sisteme girip "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi"ni aratmak. Daha sonra "Yeni İletişim Adresi Ekle" kısmından telefon numaranızı veya e-Posta adresinizi ekleyebilirsiniz. Burada da Aydınlatma Metnini okuyup onaylamanız gerekiyor.

İYS e-Devlet nasıl yapılır?

İleti Yönetim Sisteminin internet adresi https://iys.org.tr/ adresi üzerinden giriş yaptıktan sonra Vatandaş girişi ekranına tıklıyorsunuz. Önünüze çıkan ekran üzerinden e-Devlet şifresi ile giriş yapabildiğiniz gibi Telefon numaranız üzerinden de giriş yapabiliyorsunuz.

İYS sistemi ücretli mi?

İYS sistemi ücretli mi?
İleti Yönetimi Hizmetleri Tüm hizmet sağlayıcılar İYS'yi Temel Hizmetler kapsamında mevzuatın zorunlu kıldığı tüm işlevler için ücretsiz olarak kullanabilirler.

İYS e-Devlet nedir?

Kısaca, Ticari Elektronik İleti onayı alınmasına, reddetme hakkının kullanılmasına ve şikayet süreçlerinin yönetilmesine imkan tanıyan sistemdir. İYS kayıt yaptırmadan, onayı olmayan alıcılara sesli arama, e-posta ya da sms ile ticari elektronik ileti gönderilemeyecek.

Vatandas İYS kimin?

şirketin tek hissedarı türkiye odalar ve borsalar birliği'dir." vatandas girisine acılan uygulamadır, girip, mail ya da telefonunuzun hangi firmalarca sms ve mail gonderimine onaylı oldugunu gorebilirsiniz.

İYS Vatandaş ücretli mi?

İYS Vatandaş ücretli mi?

İleti Yönetim Sistemi (İYS) hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. İYS, ticari elektronik iletilerin gönderilmesi için gerekli olan onayların ve retlerin kaydedildiği ulusal bir veri tabanı sistemidir. Ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişilerin İYS'ye kaydolması zorunludur ve sadece sistemde onayı olan alıcılara ileti gönderilebilir.

İYS'ye kayıt olmak için e-devlet ya da www.iys.org.tr adresinden, şirket imza yetkilisinin elektronik imzası ile başvuru yapılabilir. Kayıt işlemi ücretsizdir ve mevzuatın zorunlu kıldığı tüm işlevleri kapsar.

Ticari elektronik ileti izni, firmaların müşterilere ve müşteri adaylarına ticari elektronik ileti göndermeden önce alınması gereken onayı ifade eder. Bu onay, müşterinin konu hakkında bilgilendirilmiş olması ve onayının alınmasını içerir. Onay, her türlü elektronik iletişim aracı veya ıslak imza yoluyla verilebilir.

İYS'nin vatandaşlar için ücretsiz bir hizmet olduğunu belirtmek isterim. Vatandaşlar, İYS aracılığıyla tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir noktada güvenli bir şekilde tutabilirler. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de İYS'ye erişim sağlanabilir ve gerekli işlemler kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Bu sayede hangi firmalardan ileti alınacağı belirlenebilir ve istenmeyen iletiler engellenebilir.

Eğer İYS hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa ya da başka bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa sormaktan çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Dincer mum problemi nedir?

Ozet tablosu nedir?