- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.249
- Meslek
- Webmaster
IYT ehliyeti nedir?
24 mt ye kadar olan kabinli sürat teknesi ve yatların, kıyı görecek mesafeye kadar kullanımı için verilen bir sertifikadır. 5 günlük pratik ve teorik bir kurstur.
Yachtmaster Coastal ne demek?
IYT World Yachtmaster Coastal gezi amaçlı kullanılan yelken yada motoryatlar için gerekli yeterlilik (certificate of comptecency) belgesidir. Bu kurslar yatçı erkek ve kadınların en yüksek standartda denizcilik eğitimi alması için hazırlanmıştır.
MCA ehliyeti nedir?
MCA yani İngiliz Denizcilik Otoritesi ise 200 GT'ye kadar RYA ve IYT yeterliklerini tanımakta, ancak bu tonajın üzerindeki 200-500 GT ve 3000 GT'ye kadar olan yatlarda kaptanlık yapacakları münhasıran kendisi değerlendirmekte ve belgelendirmektedir.
Yelken Skipper nedir?
Flotilla Skipper: Bir flotilla beraberinde boyu 24 mt'ye kadar olan teknelerde kaptanlık yada gözcülük yapmaya izin verir. Kıyıdan en fazla 20 mil açıkta ve orta hava/deniz koşulları olmalıdır. Bu kursda gerekli olan hem teorik hem pratik bilgiler verilir.
IYT Bareboat Skipper ehliyeti ise Kanada merkezli uluslararası müfredata dayanan, 10 gün 200 mil pratik eğitim sonucunda yazılı sınav ile alınabilen, 58 ülkede yat kullanma ve kiralamayı mümkün kılan bir ehliyettir.
499 groston kaç metre?
23 yaşını bitirmiş, en az lise veya dengi okul mezunu, sağlık durumu yat kaptanı olmaya elverişli olan kişiler, sahip oldukları Yat Kaptanı (499 GT) yeterlik belgesi ile yirmi dört ay süreyle 15 metreden uzun ticari yatlarda kaptan olarak çalışmış olmak ön koşuluyla kursumuza katılabilirler.
Kimler yat kaptanı olamaz?
Kimler Yat Kaptanı Olamaz?
Yat kaptanlığı ehliyeti ne kadar?
Eğitim ücretlerimiz her yıl Ocak ayında Yönetim Kurulumuz tarafından belirlenmekte olup 2019 yılı için 499 grt eğitimi 5.000 TL, 149 grt eğitimi için ise 2.000 TL'dir. Eğitim ücretinin içerisine 5 temel STCW sertifikası ve güvenlik sertifikaları dahildir.