- Katılım
- 27 Ara 2022
- Mesajlar
- 341,790
- Tepkime puanı
- 45
İzafiyet teorisi doğru mu?
Science dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, bilim adamı Albert Einstein’in izafiyet teorisi Güneş Sistemi dışında başka bir galakside ispat edildi. Alman bilim adamı Albert Einstein’ın izafiyet teorisinin, Güneş Sistemi dışında başka bir galakside ispat edildiği açıklandı.İzafiyet teorisi kısaca nedir?
İzafiyet teorisi, zaman, mekân ve hareket olaylarının birbirinden bağımsız olmadıklarını, aksine bunların birbirine bağlı izafi bir bütün olduğunu iddia eder. Cisim zamanla, zaman cisimle, mekân hareketle, hareket mekânla yani hepsi birbiriyle bağlantı olduğunu açıklar.
İzafiyet teorisi formülü nedir?
E=mc² formülüne göre kütlenin ve ışık hızı toplamı da enerjiye eşittir. Bütün ışık hızlarının ışık hızına göre çok daha küçük olduğu uygulama ve Newton mekaniği ile aynı sonuca varıldığı anlaşılır.
Izafiyet teorisi nasıl ortaya çıkmıştır?
1905’te Albert Einstein tarafından Annalen der Physik dergisinde, “Hareketli cisimlerin elektrodinamiği üzerine” isimli makalenin ikinci sayfasında açıklanan ve ardından beşinci sayfasındaki “bir cismin atıllığı enerji içeriği ile bağlantılı olabilir mi?” başlıklı makaleyle pekiştirilmesiyle ortaya çıkmıştır.İzafiyet teorisi kanıtlandı mı?
Albert Einstein’ın genel görelilik teorisinin galaksiler seviyesinde de geçerli olup olmadığını test eden bilim-insanları, izafiyet teorisinin geçerliliğini galaktik ölçekte kanıtladı.
Izafilik ne demek?
TDK’da İzafilik, İzafi Değer ve İzafiyet Kelimelerinin Anlamı Nedir? İzafiyet kelimesi üzerinden türemiş olan izafilik sözcüğü ise TDK’da, ‘Görelilik, görecelik’ şeklinde anlatılmaktadır. Aynı zamanda herhangi bir durum ile bağlantılı ya da bağlılık şeklinde de ifade edildiği biliniyor.
1905 yılında Albert Einstein fizik yasalarının tüm ivmelenmeyen (duran veya sabit hızla ilerleyen) gözlemciler için aynı olacağını ve ışığın boşluktaki hızının gözlemcinin hareketinden bağımsız olduğunu ortaya koydu. Bu özel görelilik kuramıydı.