☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Izgara et cesitleri nelerdir?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Konum
Türkiye

Izgara et çeşitleri nelerdir?​

Et ızgara için dananın en çok sırt kısmı tercih edilir. Mangallık ve ızgaralık etler dana pirzola, dana antrikot, kontrfile ve bonfile olarak sıralanabilir. Tavuk ve balık gibi beyaz etler de ızgara et kategorisinde kırmızı et tüketmeyenler için iyi bir alternatiftir.

Hangi et mangalda güzel olur?​

Mangalın olmazsa olmazı köfteyi ise, dana döşünden hafif yağlı bir etle çekilen kıymadan tercih edebilirsiniz. Kuzu eti ise daha yumuşak ve yağlı olduğu için mangallık etlere oldukça uyum sağlıyor. Özellikle, kuzu sırtı, pirzola ve küşleme mangal için en çok tercih edilen etler arasında geliyor.

Dana etinin neresi mangal olur?​

Dana etinin neresi mangal olur?
Antrikot: Dananın sırt bölgesinden çıkartılır. Bifteğin birinci kalite halidir. Yağlı ve yumuşak bir et olduğu için mangalda pişirmeye uygundur.

Kontrfile mangal olur mu?​

Kontrfile mangal olur mu? Genellikle ızgarada pişirme işlemi uygulanır. Kontrfile: Yağsız,kemiksiz ve bifteklik bir parça olan kontrfile, bonfileye göre biraz daha sıkı yapıda ve serttir. Kalın, orta kalın yada ince olarak dilimlenebilir.

En güzel et hangisi?​

Yüksek kaliteli ve yumuşak etler arasında bonfile, kontrfile, antrikot, T-Bone steak ve Porterhouse bulunuyor. Yağsız etleri tercih eden misafirlerin için bonfile, yağlı et sevenler içinse antrikot daha uygun bir seçim olabilir.

En yumuşak et nedir?​

En yumuşak et nedir?

En güzel ızgara et nasıl yapılır?​

Etler kesildikten sonra, hafifçe dövülmelidir. Zeytinyağı etlerin yumuşamasını sağladığından, etler zeytinyağında dinlendirilmelidir. Etlerin pişirileceği ızgara tavası iyice ısıtılmalı, pişirme işlemi mühürlenerek ve etler arada bir çevrilerek yapılmalıdır. Tuz ilavesi, etler piştikten sonra tavada yapılmalıdır.

Mangalda kırmızı et nasıl yumuşak olur?​

Kırmızı et terbiyesi için salça, zeytinyağı, süt, yoğurt, soğan, sarımsak ve çeşitli baharatlar ile özel bir karışım hazırlanır. Ayrıca isteğe göre bitkisel yağ eklenebilir. Et belirli bir süre boyunca bu karışımın içinde bekletilirse yumuşacık duruma gelir. Baharatlar da lezzetine lezzet katarlar.

Mangalda dana mı kuzu mu?​

Mangalda dana mı kuzu mu?
kuzu eti daha yumuşak ve lezzetli olurken dana eti daha serttir ve dişlerin arasına girer. ızgarada mangalda kuzu, yemeklerde dana veya sığır makbuldür.

Mangalda dana eti nasıl yumuşak olur?​

Dana etinin en yumuşak yeri neresi?​

Bonfile, kontrfile ve antrikot kısımları ise dana etinin en yumuşak kısımlarıdır ve ızgaraya en uygun etlerdir.

Kontrfile mangalda nasıl yapılır?​

Kontrfile mangalda nasıl yapılır?
IZGARA/TAVA: Yüksek ısıya ulaşan tavaya/ızgaraya etinizi koyun. Mühürleme yöntemiyle, 1’er dk kadar her yüzünü yüksek ateşte pişirin. Pişirme süresi, dilimli kontrfilenin kalınlığına bağlı olarak değişecektir. 1,5 parmak kalınlığında Kontrfile ortalama 3 dk’da orta iyi derecesinde pişmiştir.

Kontrfile yumuşak olması için ne yapmalı?​

Kontrfile az yağlı ve sert bir et olduğu için eti yumuşatmak için etin tencere ve fırında, salça ve yağ ile pişirilmesi daha iyi olur. Ancak iyi beslenmiş ve yağlanmış bir hayvandan kontrfile elde edilmişse çok fazla işleme gerek kalmadan çeşitli baharatlar eklenerek tavada kızartılabilir.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Dana eti ızgara yapımında en çok tercih edilen parçalar arasında sırt bölgesinden çıkartılan antrikot bulunmaktadır. Antrikot, yağlı ve yumuşak bir et olduğu için mangalda pişirmeye oldukça uygundur. Kontrfile ise genellikle ızgarada pişirme işlemine tabi tutulur ve yağsız, kemiksiz bir biftek parçasıdır.

En güzel etler arasında yüksek kaliteli ve yumuşak olan bonfile, kontrfile, antrikot, T-Bone steak ve Porterhouse gibi seçenekler bulunmaktadır. Misafirlerin tercihlerine göre yağsız etler arasında bonfile, yağlı et sevenler için ise antrikot daha uygun bir seçenek olabilir.

Dana etinin en yumuşak kısımları olan bonfile, kontrfile ve antrikot aynı zamanda en uygun etlerdir. Bu parçalar, ızgara yapımında işinizi kolaylaştırabilir ve lezzet katabilir.

Kontrfile, ızgara yapımında 1,5 parmak kalınlığında dilimlenerek yüksek ısıya sahip bir tavada ya da ızgarada mühürleme yöntemiyle pişirilir. Pişirme süresi kontrfilenin kalınlığına bağlı olarak değişebilir. Yumuşaklık için ise kontrfile tencere veya fırında, salça ve yağ ile pişirilerek daha lezzetli hale getirilebilir. Eğer et iyi beslenmiş ve yağlı bir hayvandan elde edilmişse, çeşitli baharatlar eklenerek tavada kızartmak da harika bir seçenek olabilir.
 

Benzer konular

Izgara çeşitleri nelerdir? Izgara Et Çeşitleri - Dana Antrikot – - Kuzu Pirzola – - Kuzu Şiş – - Kuzu Külbastı – - Kuzu Böbrek Yatağı – - Kuzu Adana – - Köfte – - Sucuk – En iyi ızgara hangi etten olur? Et ızgara için dananın en çok sırt kısmı tercih edilir. Mangallık ve ızgaralık etler dana...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Mangalda et olarak ne yenir? Mangalın olmazsa olmazı köfteyi ise, dana döşünden hafif yağlı bir etle çekilen kıymadan tercih edebilirsiniz. Kuzu eti ise daha yumuşak ve yağlı olduğu için mangallık etlere oldukça uyum sağlıyor. Özellikle, kuzu sırtı, pirzola ve küşleme mangal için en çok tercih...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Hangi et daha lezzetlidir? Yüksek kaliteli ve yumuşak etler arasında bonfile, kontrfile, antrikot, T-Bone steak ve Porterhouse bulunuyor. Yağsız etleri tercih eden misafirlerin için bonfile, yağlı et sevenler içinse antrikot daha uygun bir seçim olabilir. Hayvanın en güzel eti neresi? Hayvanın...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Pirzola et hayvanın neresi? Pirzola: Dana pirzola, t-bone gibi hayvanın sırt kısmından çıkartılır. Yağlı olması ve yağın damar şeklinde etin içine işlemiş olması nedeniyle tercih edilir. Antrikot kaburgadan sıyrılmadığı ve kemiklerin düzgün bir şekilde kesilmesiyle pirzola halini alır. Mangal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
Et şiş hangi etten olur? Tavuğun göğüs kısmı, dana bonfile ve dana ciğeri kullanılarak çeşitli çöp şişler elde edebilirsiniz. Kullanacağınız baharatlar da oldukça önemlidir. Ete tat veren kekik, kimyon ve karabiber olmadan hazırlanmış bir et yemeği veya kebap düşünülemez. Izgara et şiş nasıl...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips