haberci
Meraklı Üye

İzmir Bornova'da Meydana Gelen Orman Yangınında Zarar Gören Vatandaşlar Yaşadıklarını Anlattı
Yakaköy Mahallesi'nde bugün meydana gelen yangın, bir evin çatısındaki tadilat esnasında çıkan kıvılcımların etkisiyle başladı ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak ormana sıçradı.
Yangın bölgesinde 455 ev boşaltılırken, yangını kontrol altına almak için 10 uçak, 16 helikopter, 54 arazöz, 4 iş makinesi ve 372 kişilik ekip çalışmalarını sürdürüyor.
Yangının etkili olduğu alanlarda hasar tespit edilirken, ilk belirlemelere göre 1 ev kullanılamaz hale gelirken, 9 evde kısmi zarar meydana geldi ve 4 araç ile 1 motosiklet yandı.
Yangın sırasında evi zarar gören Anıl Akbaba, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı: "Yangın başladığında dışarıdaydık ve hemen olay yerine ulaştık. Yangının ilk alev aldığı yer evimize çok yakın değildi, fakat kısa sürede alevler evimize kadar ulaştı. Her şey bir anda oldu, arabamız yan yana park etmişti, yan tarafı yandı ve diğer araçlara sıçradı. Köpeklerimizi de alıp zor da olsa evden çıkabildik."
Motosikleti Yanan Yardımsever Enes Yıldırım'dan Destek Geldi
Bölgede yardım çalışmalarına katılan Enes Yıldırım, Manisa'daki işinden ayrılarak Bornova'daki yangın bölgesine ulaştığını belirtti.
Yangın söndürme çalışmalarına katkı sağladığını söyleyen Yıldırım, "Yangına müdahale ettikten sonra döndüğümde motosikletimin tamamen yanmış olduğunu gördüm. Bu durum beni çok üzdü. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı. Allah herkesi kötü durumlardan korusun" şeklinde konuştu.