İzmir Pilavı Tarifi Resimli

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

İzmir Pilavı nasıl yapılır
İzmir Pilavı yapılışı

İzmir Pilavı Malzemeler:
2 Su Bardağı Baldo Pirinc
1 Soğan
1 Corba Kaşığı Tereyağı
1 Cay Bardağı Ceviz
2 Corba Kaşığı Antep Fıstığı
2 Corba Kaşığı Kuş Uzumu
1 Corba Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Cay Kaşığı Tarcın
6 Adet Organik Kuru Kayısı
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
Sıvıyağ
1 Su Bardağı Et Suyu
Su
Tuz

imagesizmirpilavitarifiresimli5ad408894794d



İzmir Pilavı Hazırlanışı:
Oncelikle soğanı doğruyoruz, bir tencerede tereyağı, sıvıyağı ve pirinci kavuruyoruz Pilavımızı pişiriyoruz Kayısıları kucuk kucuk doğruyoruz Pilavımız piştikten sonra uzerine tarcın dokuyoruz Doğranmış kayısıları, dolmalık fıstığı, antep fıstığını, kuş uzumunu ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz Hazırladığımız pilavı kek kalıbına doldurup buyuk bir tabağa ters ceviriyoruz Uzerine dereotu ve maydanoz koyarak susluyoruz
 
S

Yumuşacık Pufuduk Pişi (Hamuru Aksamdan Mayala)

S

Pişmeyen Kinder Country Pastası Videolu

  1. Konular

    1. 1.282.359
  2. Mesajlar

    1. 1.682.511
  3. Kullanıcılar

    1. 32.058
  4. Son üye

Geri
Üst Alt