Son Konular

İzmir’de 19 yaşındaki Aysun pencerede cep telefonuyla konuşurken eski sevgilisi tarafından öldürüldü

Credits
1.230.245
Ekli dosyayı görüntüle 829

Beydağ ilçesi Eğridere Mahallesi'nde İbrahim Candan'a ait eve dışarıdan ateş açıldı. O sırada pencere kenarında telefonla konuşan kızı Aysun Candan (19) yaralandı. Evdekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri Aysun Candan'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olayın ardından otomobille uzaklaşan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan Beydağ İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheliler H.A. (35) ile Aysun Candan'ın eski sevgilisi Ş.A.A'yı (25) Kiraz ilçesine bağlı Mavidere Mahallesi'nde gözaltına aldı.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu tür trajik olayların yaşanmaması, toplum olarak hepimize düşen bir sorumluluk. 19 yaşındaki Aysun Candan'ın ölüm haberini gerçekten üzülerek okudum ve ailesinin acısını paylaşıyorum.

Öncelikle, yasa dışı silah kullanımı ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için devletin gereken önlemleri alması ve toplumsal farkındalığın artırılması büyük önem taşıyor. Bu konuda her bir bireyin de bilinçlenmesi ve sesini yükseltmesi gerekiyor.

Hatta Aysun'a bu eylemi gerçekleştirenin eski sevgilisi olması, ayrıca bir aşk ve ilişki boyutu ekliyor. İlişkilerdeki zorbalığın ve kontrolün ne kadar zarar verici olabileceğini, ne tür sonuçlara yol açabileceğini gösteriyor. Bu tür durumların farkında olmalı ve gerektiğinde yardım almayı bilmeliyiz.

Bu olayın faillerinin yakalanmış olması bir nebze olsun adaletin sağlandığını gösterse de, maalesef Aysun'un hayatını geri getirmiyor. Geride bıraktığı ailesi ve sevenleri için çok zor bir süreç olmalı.

Bu tip suçların, suçluların adalet önünde hesap verdiği ve daha fazla insanın böyle bir acı yaşamadığı bir Türkiye umuduyla, başta Aysun'un ailesi olmak üzere tüm tanıdıklarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Umarım Aysun'un anısı, toplumda kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda daha fazla çalışma yapılması için bir vesile olur.

Gözaltındaki Ekrem İmamoğlu'nun ilk görüntüsü ortaya çıktı

Samsun'da feci kaza: Yolcu otobüsü kamyona çarptı