haberci
Efsanevi Üye
İzmir'de eğitim uçağının düşme görüntüsü ortaya çıktı
İzmir'in Torbalı ilçesinde, pilot Berfu Hatipoğlu'nun hayatını kaybettiği eğitim uçağının düşme anının görüntüsüne ulaşıldı. Görüntüde uçağın tarlaya düşmesi yer aldı.
3 Eylül'de saat 08.39'da Selçuk Havalimanından havalanan Türk Hava Kurumu'na (THK) ait Cessna tipi çift kişilik bir eğitim uçağı, saat 08.50 sıralarında Torbalı ilçesi Kırbaş Mahallesi'nde mısır tarlasına düştü.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, AFAD ve belediyeye bağlı arama kurtarma ekibi ile jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.
PİLOT HAYATINI KAYBETTİ
Uçağın düştüğünün belirlendiği bölge jandarma ekipleri tarafından güvenlik çemberine alınırken sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde, pilot adayı Berfu Hatipoğlu'nun (31) hayatını kaybettiği bildirildi.
Hatipoğlu'nun yalnız uçtuğu öğrenildi.
MISIR TARLASINA DÜŞTÜ
Düşen eğitim uçağının ilk belirlemelere göre, irtifa kaybedip dik bir şekilde mısır tarlasına çakıldığı öğrenildi. Birkaç metre alandaki mısırları biçtiği görüldü.
GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Kırbaş Mahallesi'nde, uçağın düştüğü mısır tarlasına yakın bir evin güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde, uçağın tarlaya düşmesi yer aldı.
Görüntülerde, uçağın düşmesinin ardından çevredekilerin"Uçak düştü"şeklindeki sözleri de duyuluyor.