haberci
Efsanevi Üye

İzmir'in gururu İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bu yıl "Fuar Şehrin Kalbinde" sloganıyla 29 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında 94. kez ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Fuarın açılışını geçit töreniyle gerçekleştirecek olup, birbirinden renkli konserlere ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.
İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl 29 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında "Fuar Şehrin Kalbinde" sloganıyla 94. kez ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Lansman toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve fuar sponsorları katıldı. Başkan Tugay, fuarın sadece ticaret ve kültür değil, aynı zamanda sanat, eğlence, sosyal organizasyonlar ve sporun merkezi olacağını vurguladı. Bu yıl fuar, Balkanlılar Halk Dansları Festivali'ne ev sahipliği yapacak ve Bosna Hersek'i onur konuğu olarak ağırlayacak.
Kültürpark'ta gerçekleştirilen lansman toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "İEF, İzmir'in simge organizasyonlarından biri. Geçen yıl bu fuarı, yeni bir kimliğe büründürmemiz gerektiğini ama eskiden gelen geleneksel fuar anılarını koruyarak bunu yapmamız gerektiğini söylemiştim. Mümkün olan en yoğun organizasyonu hazırlamaya çalıştık" dedi.
Fuara olan ilgiyi artırmak amacıyla Kültürpark'ta yapılan çalışmalardan da bahseden Başkan Tugay, "Geçit töreni ile açılacak fuar, ilerleyen yıllarda uluslararası bir etkinliğe dönüşecek. Herkesin katkı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Şehrimizin dinamiklerini bir araya getirdiğimizde gerçek kalkınmayı sağlayabiliriz" şeklinde konuştu.
İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu ise fuarın her kesime hitap edecek zengin bir programla hazırlandığını belirterek, "94 yıldır fuar demek, İEF demek. Fuar demek, İzmir demek. Çocuklardan gençlere, her yaştan insanı aynı çatı altında buluşturacak bir programla ziyaretçilerimizi bekliyoruz" dedi.
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da, İzmir'in kültürü, doğası ve insanıyla öne çıkan özel bir şehir olduğunu vurgulayarak, "İzmir'de doğup büyüyen bir marka olarak şehrimize değer katma sorumluluğunu taşıyoruz. Bu yıl da fuarımızın ana sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.
İzmir Enternasyonal Fuarı'na giriş ücretleri tam 40 TL, öğrenciler için ise 25 TL olarak belirlendi. Fuar her gün 16.00 - 23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Bu renkli etkinliği kaçırmayın!