haberci
Meraklı Üye

Karabağlar ilçesinde meydana gelen acı olayın detayları yargı sürecinde gün yüzüne çıktı. 39 yaşındaki Kayhan Barbak'ın eşi Zehra Barbak'ı öldürdüğü davada, çiftin o dönem 8 yaşındaki çocukları mahkemede ifade verdi. Küçük M.A.B, annesinin yaşadığı dehşet dolu anları titreyerek anlattı. Cinayetin işlendiği evdeki korku dolu dakikaları şöyle aktardı: "Annemin çığlıkları beni uyandırdı. Boğazını sıkmaya başladığında korku içinde salona kaçtım. Anneme bıçak sapladığını gördüm. Gözleri morarmıştı. Polisler geldiğinde babamı götürdüler. Her şey benim odamda gerçekleşti."
Olay, 25 Aralık 2023 tarihinde Vatan Mahallesi'nde bulunan bir evde gerçekleşti. Kayhan Barbak, bir arkadaşıyla içki içtikten sonra eşiyle tartışmaya başladı ve tartışma kısa sürede büyüyüp kavgaya dönüştü. Barbak, mutfaktan aldığı bıçakla eşini üç kez bıçakladı. Kanlar içinde kalan Zehra Barbak, dışarı çıkıp yardım istedi ancak kurtarılamadı. Polis ekipleri, olayın ardından Kayhan Barbak'ı suç aletiyle birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Kıskançlık nedeniyle cinayeti işlediğini söyleyen Barbak, mahkemece tutuklandı.
Kayhan Barbak, savcılık ifadesinde alkollü olduğunu ve olay anını hatırlamadığını belirtti. Eşini bıçakladığını inkar eden Barbak, cinayet sonrası yaşadıklarını da hatırlamadığını iddia etti. "Eşimi kıskançlıkla öldürdüm" diyen Barbak hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Bugün İzmir 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, tutuklu sanık Kayhan Barbak ile tarafların avukatları, Zehra Barbak'ın annesi ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri hazır bulundu. Mahkemede çiftin çocuğu M.A.B. tanık olarak dinlendi. Küçük çocuk, annesinin öldürüldüğü dehşet anını gözleri dolu dolu anlattı. Tanık beyanlarının ardından heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek davanın 7 Kasım'a ertelenmesine karar verdi.